Guvernul nu a alocat niciun leu pentru Aeroportul Braşov în acest an

Guvernul nu a alocat niciun leu pentru
Aeroportul Braşov în acest an

Braşovenii aşteaptă aeroportul de aproape şase ani. FOTOAdevărul.

Toată lumea este de acord că Aeroportul este vital pentru Braşov şi deja marile companii s-au arătat interesate să-şi transporte marfa pe calea aerului. Când vine însă vorba de finanţare, guvernanţii nu dau niciun ban.

„De la bugetul de stat am primit zero lei pentru aeroport. Poate la rectificarea din luna iunie să primim ceva. Toată lumea susţine construcţia acestui aeroport foarte necesar judeţului Braşov, dar, când este vorba de bani, nu primim nimic“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov,  Mihai Pascu, pentru newsbv.ro.

Pista aeroportului va fi făcută din acest an de firma Vectra care a cîştigat licitaţia. Cei 12,7 milioane de euro au fost alocaţi de Consiliului Judeţean. Instituţia a anunţat că turnul de control şi terminalul vor fi date în concesiune unei firme private.

Ţinţa Aeroportului de la Braşov este atingerea unui număr de un milion de călători pe an. Potrivit unui studiu realizat de Mott McDonald, în primul an de funcţionare aeroportul de la Braşov va avea un trafic de 300.000 de pasageri, iar ţinta de un million de călători va fi atinsă după opt ani.

Viitorul aeroport este însă mult mai atractiv pe partea de cargo, deoarece Braşovul este situat chiar în centrul ţării. Mai multe firme de logistică şi-au închiriat deja spaţii în jurul aeroportului, aici urmând să funcţioneze spaţii mari de depozitare.

Aeroportul va aduce şi mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: