Grupul Vocal Anatoly şi Cvartetul Gaudeamus, în campania de conştientizare a autismului

Grupul Vocal Anatoly şi Cvartetul Gaudeamus, în campania de conştientizare a autismului

Asociaţia „Copiii de Cristal“ din Braşov, care vine în sprijinul copiilor, tinerilor şi adulţilor cu tulburări din spectrul autist şi familiile lor, organizează mai multe evenimentele pentru a marca „Ziua Internaţională de Constientizare a Autismului – 2 Aprilie“.

Astfel, în data de 31 martie, la sala de cinematecă de la Patria, la ora 17.30, va avea loc o proiecţie de film, „Mozart and the Whale“, urmată de o dezbatere pe tema autismului, la care vor participa, din partea Facultăţii de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei a Universităţii „Transilvania“, conf. univ. dr.  Laura David  şi lect. univ. dr  Daniela Popa, dar şi psihoterapeuţi ai Asociaţiei „Copiii de Cristal“: psihopedagog Alexandra Bozântan şi psiholog psihoterapeut  Anca Urduzan. (Intrarea este liberă).

De asemenea, în data de 2 aprilie, de la ora 11.00, este programat un marş de susţinere a persoanelor cu autism, pe traseul str. Republicii – Piaţa Sfatului, care se va încheia cu eliberarea de baloane albastre umplute cu heliu în Piaţa Sfatului. În aceeaşi zi, între orele 11.00 şi 16.00, va fi amplasat în Piaţa Sfatului un stand al Asociaţiei „Copiii de Cristal“, unde vor fi distribuite materiale informative referitoare la tulburările din spectrul autist, iar terapeuţii vor prezenta produse realizate de copiii şi adolescenţii cu autism, în cadrul unei expoziţii cu vânzare.

De la ora 17.30, la Centrul Cultural Reduta, va avea loc un  spectacol pentru beneficiarii Asociaţiei „Copiii de Cristal“, susţinut de Grupul Vocal ANATOLY şi Cvartetul GAUDEAMUS, Alexandra Fits, actriţa Camelia Varga şi tânăra interpretă Christine Roth. Un moment special va fi cel oferit de tinerii şi adulţii beneficiari ai Asociatiei Copiii de Cristal.

casa-sfatului-albastraTrebuie precizat că, în zilele de 1 şi 2 aprilie, începând cu orele 20.00, vor fi iluminate în albastru, Casa Sfatului, Cetatea Braşov şi Primăria Municipiului Braşov.

Astfel, şi în acest an, Asociaţia Copiii de Cristal  se alătură organizaţiilor din România şi celor la nivel mondial, în cadrul campaniei “Light It Up Blue”, prin iluminarea în albastru a mai multor instituţii importante din Braşov.

La nivel mondial, aproximativ 3000 de clădiri sunt iluminate, în fiecare an, în albastru, purtând mesajul persoanelor cu autism. Printre acestea, amintim: Empire State Building din New York, SUA; Ada Bridge si Templul Sf. Sava din Belgrad, Serbia; Burj Al Arab din Dubai, Emiratele Arabe Unite; The Torch din Doha, Quatar; Sydney Opera House din Sydney, Australia

Alături de Asociaţia Copiii de Cristal şi alte organizaţii membre ale Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în  Spectrul Autist (FEDRA) desfăşoară acţiuni şi manifestaţii publice în oraşele Baia Mare, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamt, Piteşti, Suceava.

“Anul acesta, cu ocazia zilei de 2 Aprilie, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, FEDRA trage un serios semnal de alarmă, către decidenţii politici şi către publicul larg, cu privire la discriminarea cu care se confruntă zi de zi persoanele cu autism din România şi familiile lor. Totodata reprezentantii FEDRA cheamă la solidaritate şi la înţelegerea impactului remarcabil pe care incluziunea socială şi accesul la educaţie şi intervenţii specializate îl au asupra dezvoltării şi maximizării potenţialului fiecărei persoane cu autism”, se arată într-un comunicat al FEDRA cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, data de 2 aprilie fiind stabilită de către Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu 6 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările