Gripa bate record după record. 176 de cazuri într-o săptămână

Gripa
bate record după record. 176 de cazuri într-o săptămână

Simptomele gripei pot dura şi două săptămâni. FOTOShutterstock

Numărul cazurilor de gripă a atins un nou record săptămâna trecută când s-au înregistrat 179 de cazuri. Cifra este de peste două ori mai mare decât cea din săptămâna anterioară. Din cauza gripei, la cel mai mare spital din Braşov au fost impuse restricţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul cazurilor de gripă creşte de la o săptămâna la alta. În ultima săptămână s-au înregistrat 176 de cazuri de gripă, faţă de 80  în săptămâna anterioară. Este cea mai mare cifră a ultimilor zece ani la Braşov. Îmbolnăvirile au fost confirmate pe baza simptomelor clinice.

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică, tot săptămâna trecută s-au mai înregistrat  2.245 de  cazuri de viroză respiratorie, mai mult de jumătate fiind în rândul copiilor. 22 de persoane au fost internate în spital. Şi numărul de cazuri de pneumonie a crescut cu peste 100 ajungând la 570. 135 de persoane au avut nevoie de internare majoritatea fiind copii şi bătrâni.

Din cauza gripei, la cel mai mare spital din Braşov au fost impuse restricţii. Programul de vizită este între 15.00 şi 17.00 şi este permis accesul unui singur vizitator pentru un pacient. De asemenea aparţinătorii sunt rugaţi să poarte mască şi să-şi dezinfectele mâinile la intrarea în saloane.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: