Angajaţii de la Regia Autonomă de Transport sunt buni de plată. Trebuie să achite 262.000 de lei pentru greva pe care au făcut-o în vară

Angajaţii de la Regia Autonomă de Transport sunt buni
de plată. Trebuie să achite 262.000 de lei pentru greva pe care au făcut-o în
vară

Cei 300 de angajaţi au interrupt lucrul timp de două zile şi au cerut mărirea salariilor. În tot acest timp niciun autobuz nu a circulat. Instanţa a declarat greva ilegală, iar acum RAT Braşov le cere despăgubiri angajaţilor.

Pierderile RAT în cele două zile au fost de 262.000 de lei, reprezentând neîncasarea veniturilor zilnice, dar şi despăgubirea braşovenilor care aveau abonamente.

  „Fiecare participant la protest va plăti în funcţie de gradul de vinovăţie pe care îl va stabili instanţa şi în cuantumul pe care îl va stabili instanţa. Acest prejudiciu a apărut în urma neîncasării veniturilor în cele 2 zile de protest şi în urma despăgubirilor pe care Regia de Transport Braşov a trebuit să le acorde abonaţilor care nu au putut să beneficieze de serviciile noastre în cele 2 zile” a precizat Silviu Ştefan, purtător de cuvânt la RAT Braşov, citat de MIXTV. Fiecare angajat ar putea plăti între 60 şi 1500 de lei.
 

Liderii de sindicat nu vor accepta însă situaţia. Vor cere o analiză contabilă. Ei mai spun că atunci când greva a fost declarat nelegală RAT Braşov ar fi renunţat în instanţă la despăgubirile pe care ar fi trebuit să le plătească angajaţii. Edilii spun că oamenii trebuie să îşi assume răspunderea. Dacă greva ar fi durat numai o zi atunci s-ar fi putut vorbi de un protest spontan, dar faptul că ea a fost prelungită îi face pe oameni buni de plată.

Pe aceeaşi temă

Abonamentele RAT se scumpesc

Se modernizează capetele de linie RAT

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: