Grădina Zoologică rămâne în şantier. Până la finalizarea lucrărilor copiii pot vedea animalele doar în poze

Grădina Zoologică rămâne în şantier.
Până la finalizarea lucrărilor copiii pot vedea animalele doar în poze

Foto: Stelian Grajdan

Cea mai modernă grădină zoologică din ţară trebuia deschisă la finele anului 2012. Inaugurarea a fost amânată până ân august 2013 deoarece Ministerul Mediului nu a plătit lucrările, deşi a probat investiţia de 29,8 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Mediului a plătit până la 31 decembrie 2012, 3,5 milioane de lei şi mai are de achitat alte 2,3 milioane de leo. „Până în momentul de faţă s-au efectuat 50% din lucrări. În decembrie 2012, autorităţile locale au elaborat un act adiţional la con­tractul privind execuţia lucrărilor, prin care a fost stabilit un nou termen de finalizare a lucrărilor, respectiv 15 august 2013. Zilele acestea am primit de la Ministerul Mediului avizul favorabil privind prelungirea contractului de exe­cuţie“, a declarat Sorin Toarcea purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
 

Cea mai modernă Grădină Zoologică din ţară

Pe lângă ţarcurile clasice cu animale, principalele puncte de atracţie ale grădinii zoologice vor fi „Casa cu ocol" - o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine), clădirea planetariului şi un loc de joacă special pentru copii, care le va oferi micuţilor şi posibilitatea de a organiza diferite evenimente sau orele de botanică, zoologie şi geografie. Clădirea planetariului va adăposti şi un spital veterinar, birourile angajaţilor grădinii zoologice şi o cofetărie.

Spitalul veterinar va oferi servicii şi animalelor braşovenilor şi va permite accesul inclusiv din exterior, pentru a proteja animalele din grădina zoologică de posibilitatea contactării unor boli. Spitalul va avea cameră de gardă, sală de aşteptare, cabinete medicale şi va oferi consultaţii preliminare, cabinete de tratamente, radiologie, ecografie veterinară (inclusiv pentru animale de talie mare), cabinet de chirurgie, cabinet de ortopedie, maternitate veterinară.

Spaţii extinse sau spaţii noi pentru animale

Majoritatea animalelor din grădina zoologică vor beneficia de un spaţiu extins, dar care va păstra o parte din dotările existente (de exemplu, bazinul de apă din ţarcul urşilor). Lucrările vor aduce şi elemente de siguranţă suplimentare, pentru a evita eventualele accidente ale vizitatorilor. Barele padocurilor vor fi înlocuite cu un material transparent, la fel ca şi o parte din adăposturile animalelor, astfel încât vizitatorii să le poată observa. La finalul proiectului, grădina se va întinde pe zece hectare, faţă de 4,5 hectare înainte de demararea proiectului.

Peste 100.000 de vizitatori anual

Grădina Zoologică Braşov găzduieşte în prezent aproximativ 760 de animale, păsări şi reptile, din peste 60 de specii. În anul 2011, grădina a primit 124.131 de vizitatori plătitori de bilet, realizând venituri de aproximativ 520.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Foto: Stelian Grajdan

Imagini din aceeasi galerie
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
 • Foto: Stelian Grajdan
Distribuie imaginea
citeste totul despre: