FOTO Grădina Zoologică, un etern şantier. Lurcările sunt mult în urmă după ce Ministerul Mediului a întârziat plata constructorilor

FOTO Grădina Zoologică, un etern şantier. Lurcările
sunt mult în urmă după ce Ministerul Mediului a întârziat plata constructorilor

Grădina Zoologică este în şantier de peste un an.

Lucrările sunt întârziere cu cel puţin cinci luni şi în cel mai optimist caz, Grădina Zoologică se va deschide parţial la finele lunii noiembrie. Asta însă doar dacă vremea va fi bună. Întârzierile mari au fost generate de finanţarea care a venit cu ţârâita.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia este una uriaşă, 32 de milioane de lei, din care 75% plătită de Ministerul Mediului. Banii de la Bucureşti vin însă cu ţârâita. Ministerul Mediului are de plătit o restanţă de 9 milioane de lei încă din iarnă

„Ministerul Mediului ar fi trebuit să achite întreaga sumă în trimestrul I al acestui an, însă, în momentul de faţă mai este o restanţă de aproape 9 milioane de lei. Din cauza întârzierii plăţilor către constructor, termenul de finalizare s-a tot decalat şi s-au mai adăugat şi problemele create de vremea neprielnică”, a explicat viceprimarul Adrian Atomei, citat de newsbv.ro

Lucrările sunt effectuate în proporţie de 80%. Constructorii s-au axat pe realizarea spaţiilor pentru animale, iar parcurile şi locurile de joacă au fost amânate pentru anul viitor. Reprezentanţii Primăriei mai au în plan realizarea unei noi parcări în apropiere de Parcul Zoologic.

Spaţii extinse sau spaţii noi pentru animale

Majoritatea animalelor din grădina zoologică vor beneficia de un spaţiu extins, dar care va păstra o parte din dotările existente (de exemplu, bazinul de apă din ţarcul urşilor). Lucrările vor aduce şi elemente de siguranţă suplimentare, pentru a evita eventualele accidente ale vizitatorilor. Barele padocurilor vor fi înlocuite cu un material transparent, la fel ca şi o parte din adăposturile animalelor, astfel încât vizitatorii să le poată observa.

Foto

O mare atracţie a parcului va fi bucătăria furajeră, unde va fi preparată hrana pentru animale, şi „Casa cu Ocol”. Aceasta din urmă este construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr – Bran, asemănătoare cu o gospodărie ţărănească. Acolo vor fi adăpostite animale şi păsări domestice. Acest punct de atracţie al Grădinii Zoologice va avea o suprafaţă construită de 187 de metri pătraţi şi ţarcuri pe 1.226 metri pătraţi. ZOO Braşov va mai avea locuri de joacă pentru copii, terase şi restaurante, dar şi zone de picnic.

Grădina Zoologică Braşov găzduieşte în prezent aproximativ 760 de animale, păsări şi reptile, din peste 60 de specii. În anul 2011 înainte de închidere, grădina a primit 124.131 de vizitatori plătitori de bilet, realizând venituri de aproximativ 520.000 de lei.

 

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: