Grădină de ambrozie crescută lângă o şcoală din Braşov. Părinţii, alarmaţi

Grădină de ambrozie crescută lângă o şcoală din Braşov. Părinţii, alarmaţi

Teren cu ambrozie la numai 5 metri de gardul unei şcoli braşovene FOTO Ioan Buciumar

La numai 5 metri de gardul unei şcoli braşovene se află un teren pe care ambrozia a crescut în voie. Părinţii sunt îngrijoraţi şi spun că Primăria Braşov ar trebui să ia măsuri.

La doar doi paşi de Şcoala Gimnazială 14 din Braşov, într-o grădină, ambrozia creşte fără ca vreo autoritate să se sesizeze. Specialiştii au avertizat de numeroase ori că planta este un puternic alergen, mai ales în cazul copiilor, tot mai predispuşi la alergii, în ultimii ani. 
 
„Ambrozia ar trebui să fie curăţată, pentru că e foarte multă, după cum văd. Dar interesează pe cineva treburile astea? E a nimănui!”, spune unul dintre părinţii veniţi să-i ia pe micuţi de la şcoală. 
 
„Ar trebui ca Primăria să-l someze pe proprietar să taie iarba, să cureţe terenul şi să scape de ambrozie. În partea cealaltă, unde e staţia de autobuz, e plin de ambrozie. Dar aici e şi mai periculos, pentru că aici stau copiii ore întregi. Primăria ar trebui să ia măsuri”, spune o bunicuţă venită să o ia acasă pe nepoţică. 
 
În grădina lăsată în paragină, ambrozia este cât gardul, deşi este una din cele mai alergene buruieni. Planta îşi răspândeşte nestingherită polenul de la doi paşi de şcoală, în ciuda avertismentelor emise de autorităţi în mod repetat.
 
În această perioadă, ambrozia este în plin sezon de înflorire, iar autorităţile sanitare au tot atras atenţia că planta reprezintă un pericol, dat fiind că este nu doar una dintre cele mai invazive, ci poate provoca şi alergii. Creşte pe marginea drumurilor, de regulă şi, în general, pe terenurile neîngrijite.
 
Garda de Mediu Braşov spune că este responsabilitatea Primăriei să contacteze proprietarul terenului şi să-l someze să taie ambrozia sau să-i aplice amenzi. Municipalitatea spune că va verifica dacă este vorba de ambrozie şi va notifica proprietarul terenului să o elimine.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările