Grădina zoologică se închide de luni. Din toamnă va fi cea mai modernă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de la ZOO sunt în toi. foto:Primăria Braşov
Lucrările de la ZOO sunt în toi. foto:Primăria Braşov

Măsura este necesară pentru finalizarea proeictului de modernizare şi extindere a grădinii. Lucrările sunt gata în proporţie de 70%.

Grădina Zoologică Braşov nu va mai putea fi vizitată începând cu 11 iunie. „Am luat această decizie din cauza lucrărilor de reabilitare a grădinii zoologice. Suntem în faza în care lucrările afectează întreaga suprafaţă a grădinii. Această măsură se impune pentru a păstra în siguranţă publicul şi pentru a putea muta animalele şi continua lucrările. Grădina va fi redeschisă la toamnă, la finalul proiectului. Cred că Grădina Zoologică Braşov va deveni cea mai frumoasă şi cea mai vizitată grădină zoologică din România. Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le vom avea, ei vor putea să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii din clasă, să vadă animale sălbatice sau cum se îngrijesc animalele domestice, exact ca într-o gospodărie ţărănească. Ar putea chiar să ţină şi unele ore de la şcoală sau de la grădiniţă aici", a declarat primarul George Scripcaru.

Casă ţărănească, planetariu şi spital pentru animale

Pe lângă ţarcurile clasice cu animale, principalele puncte de atracţie ale grădinii zoologice vor fi „Casa cu ocol" - o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine), clădirea planetariului şi un loc de joacă special pentru copii, care le va oferi micuţilor şi posibilitatea de a organiza diferite evenimente sau orele de botanică, zoologie şi geografie. Clădirea planetariului va adăposti şi un spital veterinar, birourile angajaţilor grădinii zoologice şi o cofetărie.

image

Click pe imagineile de mai sus pentru fotogalerie!

Spitalul veterinar va oferi servicii şi animalelor braşovenilor şi va permite accesul inclusiv din exterior, pentru a proteja animalele din grădina zoologică de posibilitatea contactării unor boli. Spitalul va avea cameră de gardă, sală de aşteptare, cabinete medicale şi va oferi consultaţii preliminare, cabinete de tratamente, radiologie, ecografie veterinară (inclusiv pentru animale de talie mare), cabinet de chirurgie, cabinet de ortopedie, maternitate veterinară.

Spaţii extinse sau spaţii noi pentru animale

Majoritatea animalelor din grădina zoologică vor beneficia de un spaţiu extins, dar care va păstra o parte din dotările existente (de exemplu, bazinul de apă din ţarcul urşilor). Lucrările vor aduce şi elemente de siguranţă suplimentare, pentru a evita eventualele accidente ale vizitatorilor. Barele padocurilor vor fi înlocuite cu un material transparent, la fel ca şi o parte din adăposturile animalelor, astfel încât vizitatorii să le poată observa. La finalul proiectului, grădina se va întinde pe zece hectare, faţă de 4,5 hectare înainte de demararea proiectului.

Peste 100.000 de vizitatori anual

Grădina Zoologică Braşov găzduieşte în prezent aproximativ 760 de animale, păsări şi reptile, din peste 60 de specii. În anul 2011, grădina a primit 124.131 de vizitatori plătitori de bilet, realizând venituri de aproximativ 520.000 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite