Godină, după accidentul de la Bacău: „Pentru a civiliza şoferii şi a-i tempera e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Godină Foto Arhivă
Marian Godină Foto Arhivă

Marian Godină este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din ţară şi spune „că pe lângă hazard, numărul accidentelor rutiere are legătură cu numărul de sancţiuni aplicate de poliţie”. El spune că este nevoie de o legislaţie puternică pentru a scădea accidentele rutiere din România. Mesajul poliţistului vine în urma tragicului accident de la Bacău, unde 7 persoane şi-au pierdut viaţa.

Marian Godină arată că în urma statisticilor tot mai negre de pe şoselele din România nu se întâmplă nimic. „Din păcate, nu e zi în care să nu citeşti măcar o ştire despre un accident rutier grav petrecut pe drumurile României.În urma lor, se completează nişte statistici care devin astfel din ce în ce mai negre şi… cam atât”, scrie Godină pe blogul său.

Fostul angajat de la Poliţia Rutieră spune că ştie scuzele şoferilor şi modul în care acţionează poliţia, dar şi că după ce a început să aplice amenzi pe o stradă din centrul Braşovului, şoferii au învăţat să respecte regulile: „După vreo două săptămâni, era o raritate să găseşti vreo maşină oprită pe interzis sau să vezi pe cineva fără centură”.

„Paradoxal, suntem în topul ţărilor la numărul de accidente rutiere în care îşi pierd viaţa oameni, în timp ce avem una dintre cele mai blânde legislaţii.” mai scrie Godină.

„Susţineţi înăsprirea drastică a legislaţiei”

„Pentru a civiliza şoferii şi a-i tempera, dar mai ales pentru a-i proteja pe cei care chiar circulă regulamentar, e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie. Metaforic vorbind, desigur. Deşi poliţiştii sunt in deficit numeric, o legislaţie puternică ar putea face ca numărul accidentelor să scadă dramatic. Frumos e că pentru asta nu e nevoie de bani, ca pentru autostrăzi. Se poate face doar din pix, de către parlamentari”, adaugă Marian Godină.

„În concluzie, dacă vreţi să vă simţiţi în siguranţă pe drumuri, susţineţi înăsprirea drastică a legislaţiei şi uitaţi de radare la vedere şi prevenţie, morţii de care auzim zilnic sunt dovada că aşa nu funcţionează.

Maşini civile cu poliţişti în civil care să filmeze pe autostradă şi să-l oprească pe berbecul care stă la un metru în spatele tău, deşi ai peste 100km/h. Oprit, amendat şi permis reţinut. Stai, tată, pe bară, măcar o lună, lasă-i să circule pe ăia de vor să ajungă întregi acasă. Vrei să faci contestaţie? Fă! Dar când îţi vine in instanţă filmarea clară cu ce ai făcut, plăteşte, tati, tot deranjul, să te usture”, mai scrie Marian Godină.

Un tragic accident de circulaţie a avut loc duminică dimineaţă, pe E85, în localitatea băcăuană Orbeni. 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei coliziuni frontale între un autoturism şi un microbuz de persoane. 

Autoturismul Mercedes implicat în accident avea volanul pe dreapta. Din această maşină, unde se aflau cinci persoane, au murit doi copii şi un adult.

Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite