Gimnastica în apă, modă estivală la Braşov

Aquagym este o metodă de relaxare care prinde tot mai mult teren atât de cei mici, cât şi de cei mari. Gimnastica în apă este ideală pentru pierderea în greutate. Este însă recomandată şi femeilor însărcinate, dar şi celor cu probleme reumatice.

Gimnastica în apă înglobează trei activităţi sportive la un loc: fitness, jogging şi înot. Pentru că ajută la modelarea siluetei, dar mai ales la diminuarea celulitei, aquagym este preferată în mod special de femei, dar poate fi practicată de oricine. Mişcarea în apă preia aproximativ 70% din greutatea corpului, ceea ce face ca activitatea fizică să fie mult mai puţin epuizantă decât cea pe uscat.

 „Am făcut fitness foarte mult timp, dar mi-am zis să încerc şi altceva. Am venit la aquagym din februarie şi n-am mai plecat. Mă simt foarte bine de când vin aici,  tonusul meu este mult mai bun", Cristina Casagranda, 38 de ani, inginer.

 Antrenamentele în apă sunt totuşi, mult mai intense şi pun în mişcare toate grupele musculare. „Se recomandă tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de nivelul cunoştinţelor de înot, chiar şi femeilor însărcinate. Condiţia fizică nu este o cerinţă şi nici nu trebuie să ştiţi să înotaţi, întrucât se folosesc obiecte ajutătoare", a spus George Munteanu, instructor aquagym.

Aquagimnastica poate fi folosită şi pentru corectarea problemelor ortopedice sau tulburărilor de creştere la copii. Scoliozele sau cifozele pot fi remediate cu ajutorul gimnasticii în apă. 

Ideală pentru gravide

Gimnastica în apă  este recomandată gravidelor, chiar din primele luni de sarcină. Pentru ele există cursuri speciale de gimnastică acvatică, cu ajutorul cărora poate fi limitată creşterea ponderală, pot fi ameliorate durerile de spate, senzaţia de picioare grele, pot fi menţinute mobilitatea articulară şi tonusul muscular.

Nu practic de foarte mult timp aquagym, dar oricum mă simt mult mai bine, în general. După opt ore de muncă la serviciu orice sport contează, iar acesta mi se pare mie cel mai potrivit", a spus Anda Nistor, 37 de ani, economist.

Gimnastica în apă este recomadată şi copiilor, pentru că îi ajută  să se dezvolte armonios, îmbunătăţeşte rezistenţa, forţa  şi îndemânarea şi îi ajută şi să scape de frica de apă. 

Cursurile au loc la Complexul Agrement din Braşov. Doritorii trebuie să plătească mai întâi intrarea, în valoare de 12 lei, iar cursul propriu-zis costă 10 lei.

Există şi contraindicaţii

În cazul în care aveţi sinuzită, rinosinuzită sau alte probleme ale căilor respiratorii sau din sfera ORL şi dacă există o diferenţă mare de temperatură când ieşiţi din bazin, nu este indicat să practicaţi acest sport. Nici persoanele cu leziuni cutanate, boli infecţioase precum varicela, stări febrile, afecţiuni coronariene sau cu hipertensiune arterială nu pot face aquagimnastică


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: