Gigacaloria nu se scumpeşte anul acesta la Braşov. Încălzirea va costa între 150 şi 350 de lei în funcţie de numărul de camere

Gigacaloria nu se
scumpeşte anul acesta la Braşov. Încălzirea va costa între 150 şi 350 de lei în funcţie de numărul de camere

La Braşov căldura se porneşte oficial pe 15 octombrie, dar agentul termic poate fi furnizat mai repede la cerere. FOTOArhivă.

Adunarea Generală a Acţionarilor Tetkron a luat decizia ca preţul gigacaloriei pentru populaţie, dar şi pentru agenţii economici racordaţi la sistemul centralizat să rămână la 170 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că preţul a putut fi menţinut, întrucât în sistemul de termoficare s-au făcut numeroase investiţii, care au redus radical pierderile. La Braşov mai sunt racordate la sistemul centralizat aproximativ 17.000 de apartamente. Estimările arată că pentru un apartament cu două camere se va plăti între 150 şi 200 de lei pe lună pentru agentul termic. Pentru o locuinţă cu trei camera căldura va costa între 250 şi 350 de lei. Costurile mai mici sunt pentru blocurile isolate termic.

În mod normal Tetkron porneşte căldura în 15 octombrie, dar având în vedere temperaturile scăzute, reprezentanţii instituţiei spun că pot oferi agent termic şi mai devreme dacă vor exista solicitări de la Asociaţiile de Proprietari.

Venitul maxim pentru care se acordă ajutor de încălzire este de 786 de lei/membru de familie, iar pentru persoanele singure de 1.082 de lei. Pentru familiile care locuiesc în case încălzite cu gaz sau cu lemne, venitul maxim pentru care se acordă subvenţia este de 615 lei pe membru de familie. Valoarea compensării lunare este cuprinsă între 262 de lei şi 19 lei, pentru locuinţele încălzite cu gaze naturale şi între 54 de lei şi 16 lei, pentru cele încălzite cu lemne.

Nu va beneficia de acest sprijin oricine deţine, spre exemplu, utilaje agricole, clădiri sau spaţii în afară de locul de domiciuliu, vii, livezi sau peste trei bovine, peste cinci porcine, mai mult de 20 de ovine sau caprine, ori peste 15 familii de albine.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: