Gara Braşov, ruşinea unui oraş turistic

Gara Braşov, ruşinea unui oraş turistic

Gara Braşov nu a mai suferit reparatii capitale de 30 de ani. FOTOAdevărul.

Gara arată ca pe vremea comuniştilor, pereţii sunt scorojiţi, toaletele sunt insalubre, iar mirosul din tunelul care duce spre peroane şi parcul Tractorul este insuportabil. Primăria ar vrea să preia clădirea şi să o renoveze, dar Compania de Căi Ferate nu pare interesată să resolve situaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria a vrut să se mai multe ori să preia clădirea gării pentru a o renova, dar membrii Consiliului de Admninistraţie al CFR s-au opus. Deşi staţia este numită şi EuroGară, aceasta nu-şi merită titulatura. 

În Gară, mizeria este la ordinea zilei. Hârtii aruncate peste tot, pereţii scorojiţi, geamuri lipsă, scaune rupte, toalete insalubre, mirosul insuportabil în pasajul subteran. Restaurantele din Gară au fost amendate de mai multe ori pentru probleme de igienă.

„Este o poartă de intrare în Braşov care nu ne face cinste nouă, ca şi braşoveni. Am făcut demersuri la toţi miniştrii de până acum, care se arată încântaţi de acest parteneriat pentru a prelua în administrare, repet, în administrare şi nu în proprietate, gara, pentru a-i schimba faţa. Am luat legătura şi cu doamna ministru Ramona Mănescu şi am reluat această discuţie, s-a arătat încântată, dar să vedem cum se va finalize“, a spus primarul George Scripcaru.

Actriţa Oana Pellea a vizitat anul trecut Braşovul şi a fost şocată de Gara Braşov. Şi-a scris părerea pe pagina ei de Facebook, dar nu a ştiut că Primăria nu are nicio putere să cureţe zona. „Braşovul este un oras curat. Totuşi, gara din Braşov este o mizerie, o ruşine, inadmisibil! Am avut senzaţia că sunt acum 30 de ani… inadmisibil! Domnule primar, vă pot ajuta cu ceva? Să facem totuşi ceva!”

Foto

Gara Braşov este una dintre cele mai aglomerate din ţară, fiind nod feroviar. Zilnic, prin gară trec 150 de trenuri care pleacă în ţară sau peste hotare. Gara ar avea însă nevoie de reparaţii majore, deoarece este primul lucru pe care îl văd turiştii când coboară din tren. Se ştie că prima impresie contează, degeaba oraşul e frumos, dacă poarta de intrare e ruginită.

Gara Braşov are şi o istorie bogată şi a făcut parte din revoluţionarea mersului cu trenul. Primul tren pe linie electrificată a trecut pe aici, deci gara ar putea fi şi obiectiv turistic dacă ar arăta aşa cum trebuie.

 

Pe aceeaşi temă:

Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României

Braşovul a atras cei mai mulţi turişti străini în 2013

 

Gara arată ca pe vremea comuniştilor, pereţii sunt scorojiţi, toaletele sunt insalubre, iar mirosul din tunelul care duce spre peroane şi parcul Tractorul este insuportabil. 

Imagini din aceeasi galerie
  • Gara arată ca pe vremea comuniştilor, pereţii sunt scorojiţi, toaletele sunt insalubre, iar mirosul din tunelul care duce spre peroane şi parcul Tractorul este insuportabil. 
  • Primăria ar vrea să preia clădirea şi să o renoveze, dar Compania de Căi Ferate nu pare interesată să resolve situaţia
  • Primăria a vrut să se mai multe ori să preia clădirea gării pentru a o renova, dar membrii Consiliului de Admninistraţie al CFR s-au opus
  • Mai grav este că locaţie este numită şi EuroGară deşi titulatura nu are nicio legătură cu realitatea. „Dacă aveţi nevoie de ajutor din partea mea, cu mare drag!”
  • În Gară, mizeria este la ordinea zilei
  • Pereţii sunt scorojiţi, unele geamuri lipsesc, o parte dintre scaune sunt rupte, porumbeiifac parte din peisaj, toaletele sunt insalubre, mirosul este insuportabil în tunel, iar restaurantele din Gară au fost amendate de mai multe ori pentru probleme de igienă
  • Oana Pellea a vizitat anul trecut Braşovul şi a fost şocată şi ea de Gara Braşov. Şi-a scris părerea pe pagina ei de facebook, dar nu a ştiut că Primăria nu are nicio putere să cureţe zona
  • Gara Braşov este una dintre cele mai aglomerate din ţară, oraşul fiind nod feroviar.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările