Francezii investesc 200.000 de euro în  şcolile profesionale din Braşov

Francezii investesc 200.000 de euro în  şcolile profesionale din Braşov

Elevii vor avea o meserie şi un loc de muncă la terminarea studiilor. FOTOAdevărul.

Pentru că francezii au nevoie de mână de lucru calificată, vor finanţa câteva şcoli din zona Făgăraş-Braşov, investiţia totală fiind de 200.000 de euro. Elevii vor fi pregătiţi în domenii precum mecatronică şi electromecanică.

Cu afaceri de zeci de milioane de euro în zonă, companiile franceze spun că nu găsesc forţa de muncă care să utilizeze maşinile pe care ele le au în dotare.

„În domeniul maselor plastice sunt foarte puţini specialişti care ştiu despre ce este vorba. Până acum, am trimis angajaţii la specializări în Franţa sau am adus traineri aici, în România, pentru a forma oameni. Noi ducem lipsă de competenţe tehnice şi de aceea vrem să formăm oamenii. Vom pregăti trei clase, aproximativ 75 de elevi. În primul an, elevii vor face 65% practică şi 35% teorie. În al doilea an, vor face 70% practică şi 30% teorie“, a decarat, pentru Gândul, Teodora Tarog, reprezentanta companiei Dedienne România.

Elevii care fac şcoala profesională primesc o bursă de 200 de lei pe lună. O premieră în România a fost înfiinţarea în 2012 a Şcolii Profesionale Germane, al cărei model a fost deja preluat la Alba Iulia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: