FOTO VIDEO Rocker-ul Peter Maffay va susţine un concert la Braşov. Agenţiile de turism vor face pachete speciale pentru fanii din străinătate

FOTO VIDEO Rocker-ul Peter Maffay va susţine un
concert la Braşov. Agenţiile de turism vor face pachete speciale pentru fanii
din străinătate

Artistul s-a născut la Braşov şi nu a uitat de unde a plecat. FOTOAdevărul.

Peter Maffay s-a născut la Braşov, dar a plecat cu părinţii în Germania. A avut o carieră muzicală excepţională şi a vândut peste 40 de milioane de albume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul de la Braşov va avea loc pe 27 iulie în Piaţa Sfatului sau la Arena Sportivă şi este organizat de proprietarii grupului Automobile Bavaria. „Peter Maffay umple stadioane de 50.000 de oameni în Germania, Austria sau Elveţia. Am discutat deja cu TUI România pentru a pregăti pachete turistice pentru acest eveniment, care va fi promovat şi la Târgul de Turism de la Berlin. Ne gândim să promovăm traseul Sibiu – Braşov – Sighişoara, pentru că germanii sunt atraşi de locurile care mustesc de istorie“, a spus Cristian Macedonschi, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov. Macedonschi este de părere că un astfel de eveniment va adece Braşovului venituri de 2,5 milioane de euro.

A făcut o tabără pentru copiii defavorizaţi

Cântăreţul, originar din Braşov, a cumpărat casa parohială a Bisericii Evanghelice şi anexele acesteia din satul Roadeş, în apropierea oraşului Rupea. Aici a făcut  o tabără pentru copii defavorizaţi. Micuţii pot petrece, pe timp de vară, vacanţe de câte două săptămâni. Locuitorii din zonă îi învaţa pe copii cum se îngrijesc animalele şi chiar şi cum se mulge o vacă. Localnicii vor fi ajutaţi şi să îşi deschidă ateliere de tâmplărie sau zidărie, pentru a porni mici afaceri. În cadrul acestor ateliere, copiii vor putea învăţa să mânuiască uneltele din ateliere.

Decorat de preşedinte

Peter Maffay s-a născut la Braşov în 1949. În 1963 a emigrat cu familia în RFG. Maffay are o carieră muzicală de excepţie, cu peste 40 de milioane de discuri vândute. Nu a uitat însă de unde a plecat. El şi-a cheltuit o parte din averea sa pentru refacerea unor obiective istorice din Braşov, precum şi pentru ajutorarea copiilor aflaţi în dificultate.  

Maffay a fost decorat pentru investiţia sa din România. Ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu, i-a înmânat, in 2011, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României la Berlin, Ordinul Naţional „Pentru Merit", acordat de preşedintele României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Artistul german Peter Maffay

Imagini din aceeasi galerie
  • Artistul german Peter Maffay
  • Artistul german Peter Maffay
  • Artistul german Peter Maffay
  • Artistul german Peter Maffay
  • Artistul german Peter Maffay
Distribuie imaginea
citeste totul despre: