FOTO VIDEO Festival de Dans Istoric în premieră în România

FOTO VIDEO Festival de Dans Istoric în premieră în
România

Turiştii vor putea vedea cum dansau acum  100 de ani înaintaşii noştri.

Consiliul Judeţean Braşov şi Muzeul Casa Mureşenilor Braşov alături de partenerii lor organizează în 7-8 noiembrie 2013, pe scena Centrului Cultural „Reduta“, „Festivalul de dans istoric Romana”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul îşi propune realizarea primului festival de dans istoric din România, la Braşov. Până la debutul festivalului se vor documenta şi pregăti dansuri istorice europene, se va pregăti o expoziţie fotodocumentară multimedia şi se vor face cursuri tematice de dans istoric pentru amatori şi profesionişti.

Rezultatele acestei etape din procesul de pregătire a festivalului vor fi valorificate în perioada desfăşurării evenimentului care va cuprinde: demonstraţii cu grupurile de dansatori urmate de ateliere în care spectatorii pot învăţa primele măsuri ale dansurilor prezentate, scurte conferinţe de specialitate, o expoziţie fotodocumentară multimedia despre evoluţia dansurilor istorice europene din secolele XVII-XIX.

Cursurile de dans istoric adresate amatorilor se vor desfăşura în cadrul Muzeului Casa Mureşenilor Braşov, până în 6 noiembrie 2013. Sunt predate următoarele dansuri: Pavana, Gagliarda, Allemanda,  Sarabanda, Gavota, Giga, Menuet, Cadril, Cotillon, Polka.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: