FOTO Ruinele Cetăţii Brassovia, un nou obiectiv turistic sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub Tâmpa, dar şi în zona ruinelor, Agenţia Metropolitană a montat panouri de informare cu privire la istoria acestei cetăţi. Suprafaţa totală a sitului este de aproximativ 23.000 de metri pătraţi, cetatea fiind de dimensiuni asemănătoare celei de la Râşnov.

Primii care au putut afla istoria cetăţii au fost 100 de elevi, care au putut asculta legendele la audioghiduri. Braşovenii dornici de mişcare pot face o drumeţie până la zidurile fortificaţiei. În viitor edilii vor să îngrăsească zonă şi să o amenajeze pentru a atrage cât mai mulţi turişti.

Prima dată, cetatea a fost atestată într-un document datat 16 octombrie 1434. Vechea cetate medieval ocupă o suprafaţă de circa 23.000 mp şi are ziduri înalte şi groase de 1,70 m până la 1,80 m. Obiectivul a reprezentat un important punct de apărare pentru Braşovul anilor 1.400, dinaintea venirii cavalerilor teutoni în ţara Bârsei.

Poziţia dominantă de pe Tâmpa, izolarea şi înclinarea pantelor au făcut din Cetatea Braşovia o fortificaţie imposibil de cucerit şi, totodată, „cheia" stăpânirii oraşului. Potrivit unor istorici, aici s-ar fi adăpostit domnitorul Mircea cel Bătrân şi familia sa când Ţara Românească a fost invadată de otomani. În interiorul Cetăţii au fost descoperite recent vestigiile Capelei Sfântului Leonhard şi o cisternă de apă, situată la 6 m adâncime.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite