FOTO Concert de probă în noul sediu al Filarmonicii. Vedeţi cum arată sala de la Patria după doi ani de lucrări

FOTO
Concert de probă în noul sediu al Filarmonicii. Vedeţi cum arată sala de la
Patria după doi ani de lucrări

Sala de la fostul Cinema Patria arată extraordinar. FOTOAndrei Paul.

Astăzi a avut loc prima probă de verificare cu public a noii săli de concerte a Filarmonicii Braşov, amenajată în clădirea fostului Cinematograf „Patria“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artiştii au susţinut un miniconcert atât în sala mare, cât şi în sala de concerte pentru muzica de cameră.  Proiectul sediului Filarmonicii Braşov a fost gândit ca un complex cultural, cu o sală de spectacole având capacitatea de 458 de locuri şi scenă cu suprafaţa de 185 de metri pătraţi (pe care vor putea evolua 80 de artişti), o sală de audiţii de 53 de locuri, în care se poate realiza şi proiecţie de film, spaţii expoziţionale şi administrative.
 

Investiţia a fost una cu fonduri europene şi s-a ridicat la  8,77 milioane lei. Potrivit estimărilor, 28.348 persoane vor beneficia anual de infrastructura reabilitată/ modernizată , dintre care 10.240 persoane vârstnice şi 3.662 preşcolari, elevi şi studenţi. De asemenea, noul sediu va găzdui peste 110 evenimente anual, şi va crea 19 locuri de muncă.

„Sunt foarte mulţumit de faptul că acest proiect este aproape gata şi am ajuns în faza de probe de acustică. A fost un proiect complex, care a necesitat foarte multă muncă, dar şi identificarea  unor soluţii revoluţionare pentru acest gen de construcţii în România, de la utilizarea plăcilor din fibră de carbon pentru mărirea rezistenţei structurii, până la proiectul de acustică, realizat după aceleaşi principii ca în marile săli de concerte din lume. Sunt bucuros că, astăzi, artiştii de la Filarmonică s-au declarat încântaţi de modul în care am reuşit să punem în practică acest proiect, mai ales de acustica acestei săli, mulţi dintre ei fiind emoţionaţi că, în sfârşit, Braşovul dispune de o astfel de sală de concerte. Este o investiţie importantă pentru Braşov, cu atât mai mult cu cât Filarmonica nu a avut niciodată până acum un sediu şi o sală de repetiţii proprii, deşi este cea mai veche instituţie de cultură de acest gen din Braşov. Acum se fac repetiţii şi se prezintă spectacole în spaţii închiriate, pentru care plătim foarte mulţi bani“, a declarat primarul George Scripcaru.

Pe aceeaşi temă

Braşovul va avea Tranfăgăraşul său

Vom circula pe patru benzi spre Târgu Mureş până la finele anului

Drumul Ruşinii va fi reparat pe credit

Braşovul se mută în subteran Edillii au în plan mai multe pasaje şi parcări

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: