FOTO Zidul Dizabilităţii a fost dărâmat în Centrul Civic

FOTO Zidul Dizabilităţii a fost dărâmat în Centrul Civic

Evenimentul a dorit să atragă atenţia asupra faptului că şi persoanele cu dizabilităţi pot munci. FOTOAndrei Paul.

Gestul simbolic a fost menit să sensibilizeze populaţia cu privire la egalitatea de şanse şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul face parte din Caravana Casper, care a ajuns şi la Braşov.

Acţiunea este susţinută de doi ciclişti nevăzători care parcurg cele 52 de oraşe, de la Baia Mare la Bucureşti, pedalând în tandem cu ciclişti care îi ghidează. Oamenii cu dizabilităţi pot munci şi ei, dacă li se dă această şansă.

Tocmai asupra acestui fapt au vrut să atragă atenţia cei din Caravana Casper, prin dărâmarea simbolică a unui zid construit din cuburi de carton. „Semnifică tocmai dărâmarea obstacolelor care stau între angajatori şi persoane cu dizabilităţi. Majoritatea angajatorilor preferă să plătească taxă în loc să angajeze persoane cu dizabilităţi, deşi au această obligaţie prin lege şi tocmai asta încercăm să promovăm şi să încurajăm agenţii economici să facă acest pas”, a declarat Darie Croitoriu, asistent relatii publice Asociaţia Phoenix Speranţa Mediaş, citat de brasovultau.ro.

„Cred că aceşti oameni care, din nefericire, au parte de un necaz în viaţă şi au o dizabilitate sunt oameni care trebuie să facă parte din comunitate, sunt oameni de care nu trebuie să ne ferim, ci să-i ajutăm şi să-i sprijinim”, a declarat George Scripcaru, primar municipiul Braşov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: