FOTO Zeci de mii de braşoveni au luat  lumină

FOTO Zeci de mii de braşoveni au luat 
lumină

Zeci de mii de Braşoveni au participat la slujba de Înviere. FOTOSimona Suciu

Paştele este cea mai mare sărbătoare a Ortodoxiei, iar braşovenii au participat cu mic cu mare la Slujba de Înviere la Bisericile din oraş. Toate lăcaşurile de cult au fost pline de credincioşii veniţi să se roage, chiar dacă afară a plouat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Credincioşii s-au adunat timp la biserici. Zeci de mii de candele s-au aprins la miezul nopţii, iar bisericile au fost neîncăpătoare. Braşovenii spun că Paştele este cea mai mare sărbătoare şi că este creştineşte să mergi la slujba de Înviere. „În fiecare an venim la slujbă. Nu contează vremea. Ţinem neapărat să ascultăm slujba, pentru sufletele noastre“, a spus Maria Ion.

Lumânările au fost înlocuite cu candele, iar multe dijntre slujbe s-au ţinut în aer liber. „ Este destul de rece, dar nu contează. Paştele este cea mai mare sărbătoare creştină şi un credincios adevărat nu poate lipsi“, a spus Rareş Turcu. La Înviere au venit şi foarte mulţi tineri. Nu toţi însă au fost pătrunşi de slujbă. O parte dintre ei au venit să socializeze şi să discute cu prietenii. Unii nu ştiau nici măcar ce înseamnă Paştele pentru creştinii din toată lumea.

Paştele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creştine, care comemorează evenimentul fundamental al creştinismului. Învierea lui Isus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creştine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paştelui marchează începutul anului ecleziastic creştin. Data celebrării Paştelui are la bază două fenomene astronomice: echinocţiul de primăvară şi mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului. Astfel, Paştele se serbează în duminica imediat următoare primei luni pline după echinocţiul de primăvară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: