FOTO Cum vor arăta Taberele de la Timişul de Sus şi Dâmbu Morii

FOTO Cum vor arăta Taberele de la Timişul de Sus
şi Dâmbu Morii

Taberele vor fi refăcute din temelii. FOTOPrimăria Braşov.

Taberele sunt în paragină de ani buni şi au fost preluate de primărie pentru a fi refăcute total. Edilii au făcut planuri pentru modernizarea taberelor şi speră să obţină finanţare europeană pentru readucerea lor la lumină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tabăra de la Dâmbu Morii va avea la exterior o tiroliană cu o lungime de aproximativ 70 de metri, o zonă de escaladă, dar şi un labirint, format din vegetaţie, şi un teren de sport. Nu vor lipsi nici locul de joacă sau zona special destinată pentru adunare şi focul de tabără. Această tabără este proiectată să aibă o capacitate de maximum 79 de locuri de cazare în camere cu două sau trei paturi, cu posibilitatea suplimentării cu câte un loc în fiecare cameră. De asemenea, va exista şi o cameră pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, una „de izolare” a elevilor care, în timpul şederii au afecţiuni transmisibile, dar şi dormitoare pentru profesori şi o sală de mese cu o capacitate de 84 de locuri.

La Timişul de Sus, clădirea se află, în prezent, într-o stare avansată de degradare, astfel că se propune şi amenajarea unui nou corp unde va ar urma să fie amenajată sala de mese şi bucătăria. În clădirea existentă, care ar urma să fie consolidată din temelii, ar urma să fie amenajate 60 de locuri de cazare în camere de opt sau 10 locuri, la parter şi mansardă. La Braşov mai funcţionează acum o singură tabără de stat la Predeal.

La Braşov mai există o singură tabără de stat la Predeal. Aceasta nu are însă mare căutare deşi preţul este la mai puţin de jumătate faţă de taberele private. Anul trecut în 2013, tabăra a fost ocupată în proporţie de 18%, iar anul acesta nu sunt încă cereri. „Aceste tabere au rămas în paragină de ani buni şi pe nimeni nu a mai interesat să facă ceva acolo. Trebuie să le refacem în totalitate, astfel încât să poată fi redate circuitului de tabere şi copii să se poată bucura de ele. Suntem în faza de obţinere a ultimilor avize pentru reamenajarea şi extinderea taberelor, după care vom depune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiilor de construire. În paralel, vom încerca să identificăm resursele financiare necesare pentru realizarea lucrărilor. Avem în vedere fie surse extrabugerare, fie atragerea de fonduri nerambursabile“, a declarat primarul George Scripcaru.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările