Primele zile de libertate pentru Masha şi Grisha, urşii chinuiţi din Armenia

Primele zile de libertate pentru Masha şi Grisha, urşii chinuiţi din Armenia

Grisha a intrat imediat în piscină. FOTOAsociaţia Milioane de Prieteni.

Cei doi urşi au sosit săptămâna trecută în Rezervaţia de la Zărneşti. Ei au fost aduşi din Armenia după ce ani la rând au fost ţinuţi în două cuşti minuscule şi lăsaţi aproape să moară de foame. Pentru prima dată cei doi urşi au simţi gustul libertăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Masha şi Grisha sunt acum în carantină deoarece starea lor de sănătate nu este foarte bună. Cântăresc acum 100 de kilograme, cam jumătate decât ar fi normal. Primesc ajutorul  medicilor, iar Grisha a fost deja sterilizat. Cei doi urşi se simt deja ca acasă în Rezervaţia de la Zărneşti. Masha şi Grisha au păşit pentru prima dată pe iarbă, au făcut baie în piscină şi s-au privit în ochi. Masha este mai dominantă, iar Grisha este puţin speriat de ea, dar cu timpul se vor obişnui împreună. Grisha este mult mai jucăuş şi s-a aruncat în piscină imediat după ce a ajuns în rezervaţia. A încercat  să se urce şi în copac, dar cum nu mai făcuse acest lucru până acum, nu a reuşit. Cu siguranţă va mai încerca. Reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au demarat o campanie pentru strângerea fondurilor necesare îngrijirii urşilor.

Urşii Masha şi Misha au fost ţinuţi captivi în condiţii mizere la o grădină zoologică privată din oraşul Gyumri (Armenia). După ce jurnaliştii de la Daily Mail au prezentat, în luna ianuarie, condiţiile mizere în care erau ţinuţi, mai multe asociaţii s-au unit şi au reuşit să obţină acordul guvernului armean pentru ca urşii să ajungă în Rezervaţia de la Zărneşti. Brigitte Bardot Foundation şi-a oferit sprijinul pentru întreţinerea urşilor până la mutarea lor în România şi pentru cheltuielile pe care le implică transportul Mashei şi al lui Misha, până la rezervaţie.

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est şi se întinde pe 69 de hectare. Aici sunt acum 85 de urşi, care au trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni.

FOTO Asociaţia Milioane de Prieteni

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Asociaţia Milioane de Prieteni
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările