FOTO VIDEO Hollywoodul s-a mutat la Râşnov. Americanii vor să facă aici 10 filme în trei ani

FOTO VIDEO Hollywoodul s-a mutat la Râşnov. Americanii vor să facă aici 10 filme în trei ani

Caii şi căruţele lui Constantin Ducar au devenit vedete de film. FOTOAdevărul.

Oraşul a devenit celebru după ce în zonă s-au filmai Cold Moutain, peliculă nominalizată la Oscar şi miniseria „Hatfields and McCoys“, pentru care Kevin Costner a câştigat anul acesta un Glob de Aur. Şi Sergiu Nicolaescu a iubit Râşnovul şi a filmat în cetate mai multe filme istorie. Cinematograful din localitate a primit numele regretatului regizor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miniseria „Hatfields and McCoy“, filmată la Râşnov, a avut un success uriaş, atât la public cât şi în rândul criticilor. A fost premiată la gale importante de film: Emmy şi Globurile de Aur. În discursul său de la Globurile de Aur, de luna trecută, Kevin Costner (58 de ani) le-a mulţumit şi românilor. Încântat de modul în care a lucrat cu echipa de aici, actorul va reveni la Râşnov în pentru a turna un nou film, cel mai probabil tot cu temă istorică. El a luat deja legătura cu reprezentanţii Castel Film, dar nu a dat prea multe detalii despre noua producţie. Pelicula va fi regizată de actorul american, care va avea şi unul dintre rolurile principale.

Zece filme în trei ani

Universal Pictures International a ales tot Râşnovul pentru o peliculă prudusă pe Mike Elliott. Este vorba de un lungmetraj a cărui acţiune are loc cu 10.000 de ani Î. Hr., iar producătorii au căutat cadre naturale cu stânci, peşteri, peisaje cât mai sălbatice. În plus, Universal Pictures International şi Miramax au în plan să filmeze în ţara noastră încă 10 producţii.

Americanii par să fie tot mai atraşi de România, datorită frumuseţilor naturale, a costurilor de filmare mult mai mici şi a calităţii bune a serviciilor oferite. „Filmele realizate în România sunt cu 30-35% mai ieftine decât în ţările puternice din Europa: Franţa, Anglia, Cehia“, susţine Vlad Păunescu, proprietarul Castel Film, unul dintre cei mai mari producători de film din România.

Oamenii locului au devenit vedete

Locuitorii din Râşnov şi caii lor au devenit vedete în miniseria lui Kevin Costner. Constantin Ducar a făcut şapte căruţe, iar caii lui au fost folosiţi la filmări. Munca sa a fost extrem de apreciată „Atelajele mi le-au cumpărat cei de la Castel Film, probabil pentru a le folosi pe viitor şi în alte filme. Mi-au oferit în jur de o mie de euro pentru fiecare căruţă. Consider că este un preţ onest. Dacă nu mi-ar fi răsplătit munca, nu le-aş mai fi dat“,a spus Constantin Ducar.

Un alt râşnovean, Ion Adămuţă, de meserie salavator montan, a făcut decorurile.  Bărbatul a realizat, printre altele, şi cabana amplasată pe Valea Râşnoavei, în care au fost filmate unele scene. Casa, care reprezintă de fapt locuinţa familiei Hatfield, a fost construită întocmai ca o locuinţă americană din epoca respectivă. Râşnoveanul a realizat însă şi alte decoruri din film, cum ar fi puşcăria, gaterul şi spânzurătoarea, şi a încercat ca prin munca sa să recreeze atmosfera de după Războiul Civil din America. „Totul a fost lucrat numai din lemn, care a fost tratat pentru a arăta ca şi cum ar fi fost făcut acum 150 de ani. Tot eu am realizat şi decorurile interioare“, spune Adămuţă.

Bărbatul a început să producă decoruri pentru filme încă din 1997 pentru o peliculă produsă de Sergiu Nicolaescu. El a realizat şi decorurile din „Cold Mountain“, film turnat pe Valea Râşnoavei şi la Zărneşti, dar şi pe cele din „Regii blestemaţi“, în care a jucat Gerard Depardieu.

Din Cetatea Filmului în Cetatea Râşnovului

Zona Râşnovului a devenit celebră în Cetatea Filmului în 2002 după ce regizorul american Anthony Minghella a ales să filmeze aici pelicula „Cold Mountain“, ai cărei protagonişti au fost Jude Law şi Nicole Kidman. Pentru rolul din acest film, actriţa Renée Zellweger a câştigat un Oscar. O parte dintre scene au fost turnate într-o cabană din lemn, construită special pentru filmări, dar, ulterior, cabana a fost abandonată.

Două dintre cele mai cunoscute filme ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu au fost filmate la Cetatea Râşnov. Este vorba despre „Dacii“ (1966) şi „Nemuritorii“ (1974). În 1965 în cetatea Râşnov s-a filmat pelicula „Steaua fără nume“ o coproducţie româno-franceză, în care juca diva cinematografului francez Marina Vlady.

 

Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film

Imagini din aceeasi galerie
  • Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film
  • Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film
  • Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film
  • Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film
  • Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film
  • Caii şi căruţele lui Constantin Ducar, vedete de film
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: