FOTO Sala mare de spectacole a Teatrului Sică Alexandrescu va fi refăcută total. Vedeţi care este stadiul lucrărilor

FOTO Sala mare de spectacole a Teatrului Sică
Alexandrescu va fi refăcută total. Vedeţi care este stadiul lucrărilor

Lucrătile la Teatrul Sică Alexandrescu au început în 2008. FOTONikon.

Lucrările la reabilitatea instituţiei de cultură au început în urmă cu patru ani şi acum se apropie de final. După ce şi sala mare va fi reamenajată putem spune că Braşovul are în sfârşit un teatru la standarde occidentale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala va fi schimbată în totalitate. „Clădirea Teatrului Dramatic nu a mai fost reabilitată de foarte mulţi ani. Aceste lucrări trebuiau făcute în urmă cu 20 de ani şi din acest motiv este un proiect care se desfăşoară pe mai mulţi ani şi care presupune şi costuri destul de mari. În 2008 am început lucrările, am realizat în fiecare an ceea ce ne-am propus, acum a venit rândul interiorului sălii mari. Sala se va schimba în totalitate, de la scaune şi mochete la pereţi şi tavan. Costul estimat al lucrărilor din acest an este de 2,38 milioane de lei şi vom încerca să identificăm resursele financiare necesare şi pentru a asigura echipamentele de scenă. Odată cu finalizarea acestor lucrări şi a celor de la Filarmonică putem spune că Braşovul se apropie de locul pe care îl merită pe harta culturală a României şi, de ce nu, a Europei, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii “, a declarat primarul George Scripcaru.

Anul acesta au fost înlocuite uşile de la intrare (cele de la interior); au fost executate lucrări de reparaţii şi zugrăveli la pereţii holului principal şi ai foaierului; instalaţia electrică din hol şi foaier a fost înlocuită; a fost recondiţionat mobilierul de la garderobă; s-au executat lucrările de pictură a stucaturilor şi frizelor din holul principal şi foaier şi s-au realizat lucrările de reparaţii la tavanul sălii mari.

Pe lângă lucrările care ţin  de aspectul sălii şi vor face şi investiţii pentru repararea şi înlocuirea sistemului de ridicare de la scenă (sistemul de ştăngi utilizat pentru ridicarea cortinelor, sistemului de lumini etc.), lucrare obligatorie pentru obţinerea avizului ISCIR, înlocuirea cortinei de fier de la scenă (cea care protejează sala în cazul izbucnirii unui incendiu pe scenă) şi repararea bazinelor pentru hidranţi, lucrări obligatorii pentru obţinerea avizelor PSI.

Lucrările de reabilitare şi  modernizare a Teatrului Dramatic au început în anul 2008, luna aprilie. Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare a Teatrului Dramatic este de 10.085.000 de lei (aprox 2,3 milioane de euro).

Toate lucrările care s-au executat până în acest an s-au făcut astfel încât să nu fie necesară închiderea teatrului. Având în vedere că au început lucrările la sala mare, a fost necesară mutarea reprezentaţiilor teatrului.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: