FOTO Pasajul Fartec a fost finalizat. Vom circula pe patru benzi spre Târgu Mureş

FOTO Pasajul Fartec a fost finalizat. Vom circula pe patru
benzi spre Târgu Mureş

Maşinile de mare tonaj au testat astăzi pasajul. FOTOAndrei Paul.

Astăzi a fost testată rezistenţa pasajului în condiţii de trafic greu. Lucrarea trebuie finalizată anul viitor, dar constructorul a reuşit să o termine mai repede, fapt destul de rar întântnit în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dublarea pasajului a primit finanţare europeană. "Acest pasaj trebuia finalizat anul viitor, însă este un exemplu foarte bun – iar aici un rol important îl are şi constructorul – că o investiţie poate fi gata si înainte de termen. După probele care se fac acum, cu camioanele de mare tonaj care testează rezistenţa, de săptămâna viitoare se va putea circula pe acest pasaj. Este o investiţie foarte importantă pentru noi, pentru că aveam bulevardul Griviţei şi DN13 care au câte patru benzi, iar acest pasaj de legătură avea numai două, ceea ce îngreuna traficul. O dată cu darea în folosinţă a acestui pasaj dublat dar şi cu finalizarea, în două săptămîni, a tronsonului 3 din Ocolitoare, rezolvăm o problemă importantă de trafic, atât din punct de vedere al mediului cât şi al circulaţiei spre toate sensurile, din această zonă a oraşului", a declarat primarul George Scripcaru

Proiectul va contribui la dezvoltarea capacităţii rutiere pentru traficul ce se desfăşoară pe B-dul Griviţei şi Calea Feldioarei (DN13 / E60) şi, în general, pe arterele rutiere din nordul municipiului Braşov. Totodată, prin conectarea cu artera Est-Vest ce se va dezvolta în cadru Zonei Economice Coresi, prin executia Pasajului str. Independentei si Drumul de acces Coresi, se va creea o bună oportunitate de legătură a acesteia, dar şi a estului municipiului Braşov (zona Timiş-Triaj de pe str. Hărmanului şi DN11-Brasov-Tg. Secuiesc), cu nordul şi vestul Zonei Metropolitane Braşov prin Cartierele Bartolomeu şi Stupini. Investiţia se ridică la 13,4 milioane de lei bani europeni. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: