FOTO Primul parc de educaţie ecologică din Braşov a fost inaugurat

FOTO Primul parc de
educaţie ecologică din Braşov a fost inaugurat

Copiii sunt aşteptaţi în parc să înveţe cât mai multe despre natură. FOTOAndrei Paul.

Voluntarii braşoveni au transformat o zonă degradată din Centrul Braşovului într-un spaţiu destinat activităţilor de educaţie ecologică. Parcul este amenajat în zona verde de  aleea de sub Tâmpa pe strada Suişul Castelului nr. 1-3.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de două luni, 51 de voluntari, şi-au dedicat timpul lor liber pregătirii, realizării şi amplasării elementelor din spaţiul verde. Au fost realizate o gradină experimentală; o alee tactilă; mobilier urban; cuburi interactive; o zonă dedicată săriturii animalelor; o alee pictată cu urme de animale, respectiv cu evoluţia unor specii de fluturi şi ciuperci şi o grădină suspendată.

În noul parc au fost organizate 6 ateliere de educaţie ecologică, având ca teme: istorie şi natură, noţiuni de amenajare de grădini, pictură pe pietre, reciclare hârtie, noţiuni despre rezervaţia Tâmpa, la care au participat peste 60 de tineri şi copii. Investiţia se ridică la 7.300 de lei.

„Parcul este gata şi îşi aşteaptă vizitatorii. Reamenajarea lui a necesitat peste 2000 de ore de muncă voluntară. Speram ca spaţiul acesta să fie apreciat de vizitatori şi folosit de elevii şi profesorii interesaţi de o lecţie în aer liber“, a declarat Alina Năstase, coordonator proiect.

„Primăria Braşov sprijină şi încurajează iniţiativele voluntarilor braşoveni care doresc să se implice în acţiuni în folosul comunităţii locale. Primăria Braşov se va implica în întreţinerea acestui spaţiu care a fost reamenajat prin contribuţia voluntarilor” a declarat George Scripcaru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: