FOTO Feerie de gheaţă la Canionul Şapte Scări. Obiectivul turistic a fost şi subiect de Discovery

FOTO Feerie de gheaţă la Canionul Şapte Scări.
Obiectivul turistic a fost şi subiect de Discovery

Canionul Şapte Scări arată ca un decor din Frozen. FOTOfacebook

Cascadele au îngheţat, iar peisajul este unul de vis pentru turiştii care sunt dispuşi să urce până la defileul săpat în calcar. Canionul poate fi vizitat doar în weekend pe perioada iernii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Canionul Şapte Scări este unic în Europa. Deşi puţini ar crede, este mult mai spectaculos iarna decât vara. Datorită zăcămintelor diferite de metal din anumite porţiuni ale canionului, iarna totul se transformă într-o feerie de culori. „Canionul este 100 de ori mai frumos iarna. Fiecare izvor care iese din canion îngheaţă, iar ţurţurii au diferite culori, verde, galben sau roşu. Spre baza canionului, culorile se combină, iar ţurţurii devin de culoarea curcubeului. A venit în iarnă o echipă de la Discovery special pentru a filma acest fenomen“, a mai spus Cristian Popa de la Regia Pădurilor Săcele care se ocupă de promovarea Canionului.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din şapte scări din metal cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte.

Accesul la Canionul Şapte Scări se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă). În perioasa de iarnă poate fi vizitat doar în weekend între orele 10.00 şi 17.00, iar biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Articole pe aceeaşi temă:

Canionul Şapte Scări, locul unde îţi alegi mireasa

Tiroliana de la Şapte Scări este cea mai mare din ţară

 

FOTO Facebook

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Facebook
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările