FOTO Dulceaţa de trandafiri de la Ucea, primul produs BIO certificat din Ţara Făgăraşului

FOTO Dulceaţa
de trandafiri de la Ucea, primul produs BIO certificat din Ţara Făgăraşului

Dulceata este renumită în toată Europa.

Dan şi Nicoleta  Florea, doi producători care au pus suflet în afacerea lor, au reuşit să îşi certifice produsele deja devenite celebre în Europa. Un borcan de dulceaţă costă 10 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dulceaţa de trandafiri ,,Aspazia" de la Ucea de Sus este de acum certificată ecologic. Producătorii locali, soţii Florea, au reuşit să parcurgă şi să îndeplinească toate cerinţele legale pentru a putea afişa pe produsele lor eticheta ,,bio". În marile lanţuri de magazine, dulceaţa şi siropul de trandafiri ,,Aspazia" se pot găsi numai la raioanele cu produse bio care sunt la mare căutare printre consumatori, scrie Monitorul de Făgăraş.

Afacerea familiei Florea a început cu 1.200 de butuci de trandafiri (două soiuri de trandafiri) pe care soţii i-au plantat în 2009 pe o suprafaţă de 2000 de mp de teren.  Prima recoltă a fost la sfîrşitul lunii mai din 2010 cînd Dan şi Nicoleta Florea au cules primele petale de trandafiri. ,,Ca şi acum trandafirii sunt înfloriţi, totul este roz , iar parfumul lor pluteşte în aer. Şi aşa am început cu propria noastră reţetă după zeci de încercări. Sute de kg de petale strângem până la sfîrşitul campaniei. Noi mergem pe deviza, produci puţin şi sănătos"a spus Dan Florea, citat de Monitorul de Făgăraş.

Soţii Florea au ajuns renumiţi în ţară şi în străinătate prin dulceaţa de trandafiri după ce au participat la multe târguri naţionale şi internaţionale. Dulceaţa de la Ucea de Sus poartă numele soţiei lui Dan Florea, ,,Aspazia", femeia fiind cea care se ocupă cu procesarea petalelor şi cu distribuţia produselor. Anual livrează mii de borcane de dulceaţă de trandafirii şi mii de sticle de sirop, dar şi oţet. ,,În această perioadă vom produce dulceaţă de trandafiri şi sirop pentru bolnavii de diabet. Acest produs îl vom face fără zahăr pe bază de sirop de agave" a mai spus producătorul, citat de Monitorul de Făgăraş.

Pe aceeaşi temă:

Prejmerul va deveni al doilea Viscri

Cum a ajuns Viscri un sat vedetă

Pe aceeaşi temă: Guvernul face investiţii la Viscri Minunile care l-au cucerit pe prinţul Charles

Citeste mai mult: adev.ro/mgk36i
Pe aceeaşi temă: Guvernul face investiţii la Viscri Minunile care l-au cucerit pe prinţul Charles

Citeste mai mult: adev.ro/mgk36i

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările