FOTO Copiii de la Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet au propria seră de legume

FOTO Copiii de la Centrul de Reabilitare Şcolară de la
Brădet au propria seră de legume

Sera a costat 25.000 de lei. FOTODGASPC Braşov.

În seră vor lucra atât copiii de la Brădet cât şi tinerii aflaţi în locuinţa „Casa Chris“. Noii fermieri au primit din Norvegia şi un tractor performant care să îi ajută atât la munca agricolă, cât şi la deszăpezire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sera, care a costat aproximativ 25.000 de lei, are 50 de metri pătraţi şi este dotată cu sistem de încălzire, apă curentă, platformă betonată cu sistem de evacuare a apelor, plantele fiind crescute în lădiţe.

Copiii şi tinerii institutionalizaţi la CRS Bradet vor avea, de acum, şansa de a fi pregîtiţi pentru viaţa de dupa finalizarea şcolii şi părăsirea centrului, învăţând cum se cultivă, se ingrijesc şi se culeg legumele. În acest fel, în momentul în care vor părăsi sistemul de protecţie, vor avea deprinderile de viaţă independent, pe care încercăm să li le dezvoltăm în perioada petrecuta în centrele noastre, a declarat Virginia Martin, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

Primul pas spre transpunerea în realitate a acestui proiect a fost făcut în septembrie 2012, când preşedinta Fundatiei Bente AID, doamna Bente Heuch, a donat centrului de la Brădet un tractor dotat cu toate accesoriile necesare, care va fi folosit atât pentru activităţile agricole ce se vor derula la centru, cât si pentru deszăpezit. De asemenra Clubul Rotary din Norvegia a sprijit financiar acest proiect.

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: