FOTO Cele mai leneşe animale din lume. Unele dorm şi peste 20 de ore pe zi

FOTO Cele mai
leneşe animale din lume. Unele dorm şi peste 20 de ore pe zi

Ursul Koala doame toată ziua. FOTOzooland.ro

Unele animale pot dormi între 12 şi chiar şi 22 de ore pe zi. Dacă unele sunt foarte active atunci când se trezesc, altele renunţă la somn doar ca să mănânce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai leşene animale este ursul Koala. „Putem spune că ursul Koala este cel mai somnoros animal din lume. Trăieşte în Australia şi îi place să stea în copaci, mai ales în eucalipt. Doarme chiar şi 22 de ore pe zi, iar atunci când este treaz nu este foarte activ. De multe ori se trezeşte doar ca să mănânce pentru a putea supravieţui“, spune medicul veterinar Alin Colcea.

Liliecii sunt şi ei animale care dorm aproape toată viaţa. „Dintre toate speciile de lilieci, cei maro pot fi consideraţi cei mai leşeni. Dorm chiar şi 20 de ore pe zi, iar jumătate de an hibernează deoarece nu au hrană. Stau cu capul în jos, în peşteri şi sunt activi doar patru ore pe zi atunci când nu hibernează. Se trezesc doar noaptea“, mai spune medicul.

Leneşul, după cum anunţă şi numele este un animal care doarme şi el aproape tot timpul. „Leneşul se odihneşte 20 de ore pe zi, este un animal nocturn, dar nu se mişcă mult nici atunci când este treaz. Trăieşte în America şi Antarctica şi preferă să stea agăţat de crengile copacilor“, mai spune specialistul.

Veveriţele şi pisicile iubesc somnul

Deşi foarte drăguţe şi vioaie, veveriţele sunt totuşi animale leneşe. Pentru că se hrănesc preponderent cu nuci şi alune, alimente bogate în carbohidraţi şi proteine, au tendinţa să doarmă chiar şi 14 ore pe zi. Tot cam 14 ore pe zi dorm şi hamsterii. Spre deosebire de celelalte animale leneşe, veveriţele sunt foarte active atunci când se trezesc şi nu stau locului nici măcar un minut. Astfel îşi consumă energia acumulată în timpul somnului.

Pisicile sunt şi ele unele dintre animalele care dorm cel mai mult, comparabil cu bebeluşii. O pisică doarme şi 12 ore pe zi. „Pisicilor le place să doarmă. Majoritatea celor care sunt animale de companie dorm toată noaptea şi mai aţipesc şi peste zi de 2-3 ori. Chiar dacă dorm mult, atunci când sunt treze sunt active, se joacă şi le place să alerge. Devin mai sedentare pe măsură ce îmbătrânesc“, mai spune medicul. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: