FOTO Cele mai ciudate case din Braşov. Vilele suspendate în copaci de la Predeal şi casa bântuită, tapetată cu icoane, de la Ohaba

FOTO Cele mai ciudate case din Braşov.
Vilele suspendate în copaci de la Predeal şi casa bântuită, tapetată cu icoane,
de la Ohaba

Casele sunt suspendate în copaci, în inima pădurii. FOTOharmonie.ro.

La Predeal, chiar în apropiere de Cabana Trei Brazi există un complex ecologic cu vile suspendate în copaci. Aici turiştii au parte de intimidate şi de o privelişte superbă, la înălţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Harmonie este un complex gândit pentru turiştii care vor altceva, vor linişte şi să fie în deplină armonie cu natura. Casele din copaci oferă o panoramă excepţională către Munţii Bucegi, Munţii Piatra Craiului şi Pârâul Rece. Construcţiile sunt ecologice şi se armonizează cu natura. Sunt din lemn cald şi piatră naturală. Casele sunt suspendate la propriu la înălţime, iar turiştii pot admira natura şi se pot relaxa departe de forfota din marile oraşe. Complexul se doreşte a fi o alternativă la hotelurile aglomerate. Dacă nu aveţi rău de înălţime puteţi încerca o astfel de aventură. Turiştii care au fost deja acolo şi-au scris impresiile pe site-urile de profil.

„E un loc de cazare inedit, aflat la cinci kilometri de Predeal şi la o aruncătură de băţ de Cabana Trei Brazi. Aşa cum îi zice şi numele, este o casă construită în copac. De fapt, e construită în trei copaci din ce ne-am putut da noi seama studiind-o atent. Când o vezi pe exterior parcă nici nu-ţi vine să intri. Pare ceva improvizat în mijlocul pădurii. Însă atunci când îi calci pragul, parcă te trezeşti într-un vis frumos. Blănuri de animale pe pereţi, trunchiuri de copaci, şemineu, jacuzzi cu vedere înspre crestele munţilor şi lumânărele peste tot. Cu toate elementele astea aveau 99% şanse să o dea în bară şi să iasă ceva kitschos. Însă nu e. După ce-am stat trei zile acolo pot să vă spun că fiecare lucru e gândit şi răzgândit până când a ieşit perfect“ a scris pe minicălătorii.ro o turistă din Bucureşti.

O astfel de escapade în natură costă exact ca un hotel de de 4 stele din staţiune. „Casele sunt suspendate în copaci, cea mai mare înălţime fiind de 5-6 metri. Aceste case se pot închiria cu 380 de lei pe noapte. Avem turişti, care sunt dornici să admire o privelişte superbă“, ne-a declarat Cristina Vasiliu, reprezentantul complexului de la Predeal.

Casa tapetată cu icoane de la Ohaba

Toţi cei care trec prin Ohaba, un sat din Ţara Făgăraşului, nu pot să nu observe o casă ţărănească mică, tapetată practic cu icoane. În jurul căsuţei s-au ţesut de-a lungul timpului multe legende. Se spune că demult acolo ar fi locuit un copil care vorbea cu Dumnezeu. O altă legendă spune că proprietarul ar fi descoperit uun lemn cu inscripţii religioase pe care l-a considerat a fi un semn.

 

Proprietarii casei Gheorghe şi Cornelia Dobrin spun că lemnul sfânt a fost descoperit în 1992 şi de atunci cei doi au transformat locuinţa într-un altar. Au acoperit-o practic cu icoane şi tot felul de colaje din hârtie cu imagini religioase. Şi ferestrele au fost zidite de teama spiritelor rele, iar pe obloanele de lemn au fost înscriese însemne religioase. Casa din Ohaba se află la nr 11. Chiar dacă unii dintre săteni spun că legendele cu spiritele sunt doar în imaginaţia proprietarilor, casa rămâne totuşi un punct de atracţie inedit al satului.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cele mai ciudate case din lume

VIDEO Ce caută leii pe o casă din centrul istoric al Constanţei. Istoria unei clădiri care a fost construită înainte de celebrul Cazinou


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările