FOTO Cele mai inteligente rase de câini

FOTO Cele mai inteligente
rase de câini

Border Collie, cel mai inteligent câine. FOTO Abc.net.eu

Câinii din rasa Border Collie sunt perfecţi pentru a ajuta persoane cu dizabilităţi, ciobăneştii germani sunt poliţişti adevăraţi, iar pudelii preiau uneori obiceiurile stăpânilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit studiilor în domeniu, câinii din rasa Border Collie (foto sus) sunt cei mai inteligenţi. „Rasa Border Collie este recunoscută pentru intelingenţă. Câinii din această rasă sunt foarte activi şi foarte jucăuşi, dar şi foarte disciplinaţi. Sunt foarte protectori cu stăpânii lor şi pot fi dresaţi să fie adevăraţi companioni. Sunt folosiţi de multe ori ca spijin de nădejne pentru persoanele nevăzătoare. În trecut erau folosiţi de ciobani, deoarece sunt perfecţi pentru a aduna şi a dirija o turmă de oi“, spune medicul veterinar Ioan Cucer.

Ciobănescul german este un alt câine extrem de inteligent. „Ciobănescul German este o adevărată vedetă când vine vorba de dresaj. Poate învăţa rapid zeci de comenzi şi este un câine de pază şi de apărare foarte bun. Specialiştii spun că ciobănescul german ar face aproape orice ca să îşi îndeplinească misiunea. Sunt câinii perfecţi folosiţi în poliţie pentru imobilizarea infractorilor, dar şi pentru depistarea de droguri. Ciobănescul German este câinele perfect pentru misiuni de salvarea a oamenilor în cazul unor calamităţi naturale. În familie este foarte protector cu stăpânii şi este un câine de pază foarte bun, fără însă să fie agresiv cu străinii fără motiv“, mai spune medicul.

Câinii din rasa Golden Retriever sunt perfecţi pentru familiile cu copii. „Aceşti câini sunt foarte jucăuşi, sunt practic neobosiţi. Pot să înveţe peste 100 de comenzi dacă sunt dresaţi. Sunt printre puţinii câini care nu simt gelozia. Se ataşează de toţi membrii familiei, iar când în casă apare un bebeluş devin extrem de atenţi şi protectori“, mai spune specialistul. 

Cei din rasa Labrador Retriever sunt şi ei inteligenţi. „Aceşţi câini sunt foarte curioşi, le place să exploreze şi să caute în permamenţă. Sunt unii dintre cei mai buni câine de vănâtoare, dar sunt folosiţi pentru pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi. Sunt câini blânzi şi nu sunt folosiţi pentru pază, deoarece se împrietenesc uşor cu oricine. Sunt însă perfecţi pentru familiile cu copii şi se adaptează uşor atât la casă, cât şi într-un apartament“, mai spune veterinarul. 

Dintre câinii de talie mică, pudelul este cel mai deştept, potrivit specialiştilor. „Pudelul este un câine drăgălaş şi foarte afectuos. Este însă extrem de energic. Îi place să fie plimbat şi adoră să înoate. Este prietenos cu toţi copiii şi de aceea este ales ca şi animal de companie de către familii. Poate fi dresat uşor, iar inteligenţa lui îl face să adopte o parte dintre obiceiurile stăpânilor. Este şi un câine căruia îi place să fie foarte curat“, mai spune medicul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: