FOTO Cartierul Stupini a fost inundat. Autorităţile s-au antrenat pentru a face faţă unui dezastru real

FOTO Cartierul
Stupini a fost inundat. Autorităţile s-au antrenat pentru a face faţă unui
dezastru real

Autorităţile au ridicat rapid mai multe diguri.

Exerciţiul pentru situaţii de urgenţă  în care au fost implicate toate autorităţile a fost un test pentru a vedea cât de repede se pot mişca salvatorii în cazul unei calamităţi naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scenariul a fost unul cât de poate de real. Pârâul Ghimbăşel a ieşit din matcă şi a inundat cartierul Stupini. Circulaţia de pe DN 13 a fost deviată, iar autorităţile au construit diguri şi au evacuate apele pentru a evita inundarea gospodăriilor din zonă. Locaţia nu a fost întâmplător aleasă. În urma cu şase ani în zonă au fost inundaţii după ce pârâul s-a umflat după două săptămâni de ploi abundente.

,,Am avut situaţii similare în 2007, când chiar s-au întâmplat lucruri de acest fel. Este bine să facem simulări, din când în când, ca atunci când se întâmplă să ştim ce avem de făcut. Primarul în calitate de şef al acestui comandament trebuie să coordoneze toate celelalte instituţii implicate şi să decidă intervenţia sau măsurile care se impun chiar dacă e vorba de evacuarea de persoane, de intrarea cu utilaje de dezafectare sau de intervenţii de acest fel. Primarul coordonează şi toate celelalte instituţii SMURD, jandarmerie, armată, poliţie, elemente de natură tehnică care trebuie să actioneze în această situaţie, ca totul să se întâmple aşa cum este nevoie. Este bine că este doar o simulare şi nu este o situaţie reală. Se poate întâmpla oricând şi noi trebuie să luăm măsuri să intervenim în timp util", a declarat primarul George Scripcaru.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: