FOTO Bazele de sportive de la FOTE arată ca unele din Occident. S-au investit peste 30 de milioane de euro

FOTO Bazele de sportive
de la FOTE arată ca unele din Occident. S-au investit peste 30 de milioane de
euro

Baza biatlon de la Cheile Grădiştei a fost construită într-un decor superb.

Astăzi începe cea mai mare competiţie organizată vreodată în România. La Festivalul Olimpic al Tineretului European particicipă 900 de sportive din 45 de ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Concursurile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Intrarea la toate competiţiile este liberă, iar elevii şi studenţii vor avea transport gratuit.

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional a fost impresionat de bazele FOTE. „Am văzut câteva dintre bazele care vor găzdui FOTE în zilele următoare. Infrastructura este bună, organizarea este foarte bună, iar faptul că sportivii sunt veseli şi se simt bine înseamnă că totul este organizat aşa cum trebuie. Cu siguranţă că toată lumea spune că organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European este un test înainte de a primi organizarea Jocurilor Olimpice. În acest moment România nu poate organiza Jocurile Olimpice de iarnă, dar dacă se va continua dezvoltarea acestei zone, în viitor România ar putea candida pentru organizarea unei Olimpiade de iarnă”, ne-a declarat Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional. 

La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 băieţi şi 351 fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj de viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.

„Evenimentul repre­zin­tă unul dintre cele mai im­por­tante momente în istoria sportului românesc şi înţelegem pe deplin sentimentul de împlinire pe care o asemenea onoare îl poate aduce. FOTE va contribui semnificativ la conştientizarea importanţei spor­tu­lui, în special în rândul generaţiei ti­nere“, a spus George Scripcaru, primarul Bra­şo­vului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: