FOTO Autobuz electric în premieră pe străzile din oraş. Braşovenii pot merge gratis cu el

FOTO Autobuz electric
în premieră pe străzile
din oraş. Braşovenii pot merge gratis cu el

Autobuzul va fi testat timp de o lună. FOTOAndrei Paul.

Autobuzul va circula timp de o lună în municipiul Braşov pentru a se evalua eficienţa şi costurile introducerii unui astfel de sistem. Autobuzul va fi pus în circulaţie începând de mâine, pe linia 4, urmând să circule şi pe alte linii în perioada testării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autobuzul electric este pus la dispoziţia Regiei de Transport pentru testare de către reprezentanţii Cefin Trucks, în baza unui acord exclusiv de reprezentare oficială în România a producătorului chinez. „Ne bucurăm că, timp de o lună, avem posibilitatea de a testa acest autobuz electric, mai ales că în Planul de Acţiuni pentru Energie Durabilă al Municipiului Braşov (PAED) am prevăzut introducerea acestui tip de transport public începând cu anul 2016. Municipiul Braşov şi-a asumat încă din 2008, prin semnarea Convenţiei Primarilor, o ţintă foarte grea: atingerea şi chiar depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a poluării, până în anul 2020. Încercăm să atingem acest obiectiv mult mai devreme decât a fost planificat. În contextul noului exerciţiu financiar al Uniunii Europene, 2014-2020, şi a angajamentelor asumate prin Convenţia Primarilor, introducerea unor astfel de autobuze, cel puţin pe traseele din Centrul istoric, ar putea fi o soluţie nu numai pentru reducerea poluării, ci şi pentru imaginea de oraş european verde a Braşovului", a declarat primarul George Scripcaru.

500.000 de euro bucata
Autobuzulul are o autonomie de peste 200 de km şi se încarcă complet în opt ore.  Autobuzele sunt eficiente pe termen lung, dar şi scumpe. Unul singur costă 500.000 de euro. Referitor debutul testărilor in Brasov, directorul general al RAT Brasov, ing. Cristian Radu, a precizat că „acest demers reprezintă o continuare a eforturilor depuse de noi pentru asigurarea unui transport ecologic, un transport care se înscrie pe linia acţiunilor de protecţie a mediului. Practic, exploatarea acestui autobuz asigură o continuitate a transportului electric în municipiul Brasov. Ne asteptăm ca testele la care urmează să fie supus acest autovehicul să fie utile în vederea unor eventuale dezvoltări ulterioare“

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: