FOTO Şcoala Profesională Germană a început anul cu ateliere de practică la fel ca în Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Profesională germană Kronstadt a fost o premieră în România. Au absolvit deja două generaţii de elevi şi toţi au fost angajaţi imediat.

Pentru ca şcoala să fie una completă Primăria a investit în renovarea atelierelor de practică. Acestea sunt acum de ultimă generaţie, iar investiţia s-a ridicat la 1,43 de milioane de lei. „Noile ateliere beneficiază de toate dotările necesare, de la vestiare pentru elevi la echipamente de practică, de ultimă generaţie, astfel încât cei care vin aici să se pregătească să aibă cele mai bune condiţii. Într-un viitor apropiat ne-am propus să investim şi în sala de sport, astfel încît şcoala să aibă parte şi de o asemenea dotare. Deocamdată am făcut o estimare şi ar fi nevoie de aproximativ 900.000 de lei pentru această investiţie, pe care va trebui să o discutăm cu partenerii noştri privaţi şi să vedem sub ce formă o facem. Ar mai urma apoi şi realizarea căminului de elevi de la şcoală, unde să poată locui şi tinerii veniţi din alte localităţi, care aleg această unitate de învăţământ. După ce vom face şi aceste investiţii vom putea spune, în final, că avem un proiect complet pentru calificarea forţei de muncă necesare companiilor din Braşov“, a spus primartul George Scripcaru.

Şcoala de la Braşov a fost o premieră pentru România, iar modelul ei a fost extins la nivel naţional. „Faptul că în 2012 am acceptat ca această şcoală să aibă o personalitate juridică proprie nu a fost o întâmplare. Deja au fost formate două generaţii de meseriaşi foarte buni pe piaţa forţei de muncă, iar acest lucru demonstrează că avem de a face cu o şcoală performantă, care deţine printre cele mai bine dotate ateliere de profil din Europa“, a spus Stelian Fedorca, consilier al ministrului Educaţiei.

Elevii sunt angajaţi direct de pe băncile şcolii

Şcoala Profesională Germană Kronstadt din Braşov este prima şcoală profesională în sistem dual german din România. Cu susţinerea a 15 companii de renume mondial din regiunea Braşovului, şcoala oferă elevilor o formare profesională sub îndrumarea atentă a companiilor. Tinerii învaţă meserii tehnice căutate pe piaţa muncii, în condiţiile cele mai moderne şi performante. Printre marile companii care au încheiat un protocol cu şcoala se numără. Schaeffler România S.R.L., DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice România SRL, Stabilus România SRL, Caditec SRL, PREH Romania SRL, Continental Automotive Romania, Rolem SRL, Hutchinson SRL, Premium Aerotec SRL.
 

La încrierile de anul acesta a fost chiar coadă pentru a prinde unul dintre cele 250 de locuri..  Elevii de la profesională primesc o bursă de 400 de lei pe lună, masă caldă atunci când fac practică în fabricile din Braşov, dar şi transport gratuit către uzine. În plus sunt aproape siguri că vor avea un loc de muncă la finalul anilor de studiu. De anul acesta va fi disponibilă şi o nouă meserie, cea de sudor. Programa primului an de studiu va conţine 60% practică şi 40% teorie, iar în cel de-al doilea an,elevii vor face practică 75% şi teorie 25% din totalul orelor de studiu. Programa şi coordonatorii de practică sunt stabiliţi de comun acord cu agenţii economici.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite