FOTO Peste 400 de volunari vor asigura buna desfăşurare a Festivalului Olimpic. Mâine se dă startul competiţiei

FOTO Peste 400 de
volunari vor asigura buna desfăşurare a Festivalului Olimpic. Mâine se dă
startul competiţiei

Voluntarii FOTE au fost verifivaţi temeinic înainte de a fi accetaţi. FOTOAdevărul.

Festivalul Olimpic este cea mai mare manifestare sportivă organizată vreodată în România şi va promova Braşovul în 45 de ţări europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Voluntarii selecţionaţi şi pregătiţi special pentru acest eveniment şi-au început activitatea. La cele şapte baze sportive, o sută de voluntari au ajutat la  amenajarea pârtiilor, a suprafeţei de concurs, întinderea gardului de protecţie, asistarea arbitrului, dirijarea oficialiilor către zonele dedicate acestora.

Cei 14 voluntari desemnaţi în cadrul departamentului IT asigură buna funcţionare a sistemelor informatice.

Cei 21 de voluntari repartizaţi Departamentului VIP vor asista persoanele importante, participante la FOTE, inclusiv în cazul în care acestea vor să viziteze obiective turistice.

Peste 50 de voluntari din cadrul Departamentului de Cazări şi Catering vor fi prezenţi 24h/24h în unităţile de cazare, pentru a se asigura că serviciile oferite delegaţiilor sunt la standardele angajate.   

O echipa de 32 de voluntari ai Departamentului Transport va sprijini fluidizarea traficului în parcările hotelurilor şi ale locaţiilor şi asistă gestionare mijloacelor de transport, care fac legătura între satului olimpic şi locaţiile de desfăşurare ale competiţiilor.

Voluntarii Departamentului Medical, 20 la număr,  au o pregătire medicală de specialitate, finalizată sau în curs de finalizare (asistente medicale, studenţi la Facultatea de Medicină sau Educaţie Fizică, secţia Kineto-terapie) şi oferă servicii de asistenţă medicală împreună cu personalul calificat.

 „Toate instituţiile au făcut tot ce este posibil. Ne bazăm foarte mult pe voi, şi fiecare are un rol la fel de important. Ca şi preşedinte al Comitetului de Organizare al FOTE şi eu mă consider tot un voluntar, un coleg de-al vostru, pentru că tot ca un voluntar m-am apucat de treaba asta în urmă cu patru ani. Împreună cu Nicu Bănicioiu, am recuperat mult timp pe care nu credeam că-l vom recupera. Stă în puterea noastră să ne descurcăm şi trebuie să avem încredere în noi. Departamentul de voluntari a făcut o treabă foarte bună şi mă bucur că s-a creat această legătură. Vă mulţumesc tuturor şi vă urez mult succes”, a spus primarul George Scripcaru, preşedintele CO  FOTE 2013.

Promovare pentru toate staţiunile

Competiţia se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile TVR 1 şi TVR 2

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: