Fostul prodecan de la Facultatea de Medicină a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru luare de mită. Sentinţa este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lazăr Onisâi a fost condamnat pentru luare de mită. Procurorii au adus probe că fostul prodecan şi profesor a luat bani de la 30 de studenţi pentru a-i trece la examene. Lazăr Onisâi a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea.

Curtea de Apel Braşov a majorat cu şase luni sentinţa dată de Tribunalul Braşov şi l-a condamnat la Lazăr Onisâi la 3 ani şi 6 luni de puşcărie. Sentinţa este definitivă, astfel că bărbatul a fost deja încarcerat la Penitenciarul Codlea. El a fost judecat pentru 30 de fapte de luare de mită. Instanţa a mai decis că Lazăr Onisâi nu mai are voie să fie profesor timp de cinci ani. De asemenea fostul profesor a fost obligat să restituie cei  8750 de euro luaţi de stundeţi, gest pe care l-a făcut deja. Faptul că a dat banii înapoi nu l-a scăpat însă de închisoare. Acesta este al doilea dosar de luare de mită al profesorului. Anul trecut a fost judecat pentru două fapte de luare de mită, dar a primit o sentinţă cu suspendare.

„Menţinând aplicarea dispoziţiilor art. 33 lit.a, art. 34 lit. b Cod penal de la 1969 adaugă la pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare stabilită prin sentinţa apelată sporul de 6 luni aplicat prin sentinţa penală nr. 256/21.10.2013 a Tribunalului Braşov definitivă prin decizia penală nr. 120/Ap/24.03.2014 a Curţii de Apel Braşov rezultând în final pedeapsa principală rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii pe o durată de 5 ani a exerciţiului drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, lit. b, lit. c Cod penal 1969 – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai ocupa funcţia de cadru didactic în cadrul oricărei unităţi de învăţământ de stat sau particular“, se arată în sentinţa din 13 octombrie 2015, a Curţii de Apel Braşov.

Profesorul Lazăr Onisâi a fost prins în flagrat în 8 februarie 2014, când a primit de la o poliţistă care a pretins că este studentă în anul I suma de 700 de lei pentru a fi promovată la examenul din sesiunea din iarnă la disciplina Anatomie-Embriologie. Simultan cu flagrantul, au fost făcute percheziţii la locuinţa profesorului, unde au fost găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi din anul I şi al II-lea şi cu menţiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarnă şi vară. Fostul profesor a recunoscut în faţa instanţei că a luat mită de la 32 de studenţi pentru a-i favoriza la examene.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite