Fosta şefă de la Evidenţa Persoanelor condamnată la 3 ani de închisoare  cu suspendare pentru că a atribuit contracte firmei fiului său

Fosta şefă de la Evidenţa Persoanelor condamnată la 3
ani de închisoare  cu suspendare pentru
că a atribuit contracte firmei fiului său

Sentinţa este definitivă. FOTOArhivă.

Gabriela Ungureanu a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rechizitoriul întocmit de procurori în anul 2013 când Ungureanu a fost trimisă în judecată, se precizează că „în perioada 2010 – 2012, inculpata Ungureanu Gabriela, în calitate de director executiv al D.J.C.E.P. Braşov, a atribuit în mod preferenţial un număr de şapte contracte de realizare a unor lucrări de investiţii către o societate comercială administrată, în fapt, de către fiul său, astfel că această societate comercială a realizat un folos material în valoare totală de 124.927,23 lei“.

Mai exact, potrivit anchetatorilor, „contractele atribuite vizau realizarea unor lucrări în domeniul IT (realizare web şi server dedicat, laborator foto, sistem de monitorizare video, aparatură IT, proiectare, etc.) deşi firma beneficiară fusese înfiinţată de puţin timp, nu avea experienţă în domeniul informatic şi obiectul de activitate nu avea legătură cu lucrările ce urmau a fi prestate“.

Gabriela Ungureanu a fost acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice  şi conflict de interese. A fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa este definitivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: