Flacăra Olimpică pentru FOTE va ajunge în România pe 3 februarie

Flacăra Olimpică pentru FOTE va ajunge în România pe 3 februarie

IFlacăra Olimpică se va aprinde pe aeroportul Otopeni. FOTOArhivă.

Flacăra va veni de la Atena şi va sta câteva zile în faţa sau în interiorul Muzeului Olimpic (în funţie de vreme) din Bucureşti pentru ca oamenii să o poată vedea.

După câteva zile flacăra va porni spre Braşov şi se va opri câteva minute şi în Ploieşti, Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal. La Braşov Torţa Olimpică va fi înmânată primarului George Scripcaru, care va aprinde dispozitivul identic cu cel de la Casa Olimpică din Bucureşti, şi va rămâne în sediul primăriei până la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European, în 17 februarie, pentru a fi vizitată de localnici şi de turiştii.

România va organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013) în prerioada 17-22 februarie. Competiţia este destinată sportivilor europeni cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Deschiderea competiţiei va fi în Braşov în 17 februarie, iar satul olimpic va fi în Poiana Braşov. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: