Fiul unui primar, arestat după ce a mutilat un copil de 16 ani pe care-l ţinea în sclavie la o stână. „I-a tăiat un deget şi l-a dat câinilor să-l mănânce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cioban cu turma FOTO cyd.ro
Cioban cu turma FOTO cyd.ro

Potrivit unor surse judiciare, agresorul i-ar fi tăiat adolescentului un deget, pe care l-ar fi dat unui câine să-l mănânce. În prezent, victima este sub protecţia statului, într-un centrul al Protecţiei Copilului Braşov. Şi tatăl agresorului este judecat, într-un dosar DNA.

Caz halucinat într-o comună din judeţul Braşov. Un adolescent de 16 ani a fost sechestrat, bătut şi mutilat de fiul primarului din comuna Crizbav. Potrivit anchetatorilor, copilul lucra cu ziua la o stână a familiei primarului Sorin Balaşi şi a fost pedepsit într-un mod cumplit după ce ar fi încercat să fugă din cauza condiţiilor inumane în care era nevoit să muncească şi să locuiască.

Fiul primarului din Crizbav are 34 de ani şi poartă acelaşi nume cu tatăl său, fiind cercetat penal pentru că l-a biciuit, l-a sechestrat şi i-a tăiat un deget unui copil de 16 ani. Ulterior, chiar sub ochii minorului, el ar fi dat degetul amputat unui câine, să-l mănânce. 

Conform unor martori, situaţia de la stâna fiului primarului din Crizbav este realmente revoltătoare. Adolescentul mutilat (examinarea medico-legală a arătat că îi lipseşte o parte dintr-un deget, amputarea fiind recentă) este orfan şi a ajuns să muncească pe mâncare şi acoperiş deasupra capului, într-o colibă de la stână, deşi ar fi trebuit să fie în grija statului.

Vecinii familiei primarului spun că adolescentul era pur şi simplu sclav, trăind în condiţii cumplite. La un moment dat, el a reuşit să fugă de la stână, dar a fost prins de proprietar. „Drept pedeapsă, i-a fost tăiat un deget, iar apoi degetul i-a fost dat unui câine să-l mănânce”, au dezvăluit surse din zona anchetei. După alte câteva zile, minorul a reuşit din nou să fugă de la stână şi să anunţe autorităţile, după cum a confirmat procurorul Cătălin Moraru, de la Parchetul Judecătoriei Braşov.

Principalul suspect, fiul primarului comunei Crizbav, a fost reţinut de anchetatori şi propus pentru arestare. Un judecător de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Braşov a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, dar inculpatul Sorin Balaşi, nemulţumit, a formulat contestaţie care s-a judecat la Tribunalul pentru Minori şi Familie din Braşov.  Contestaţia inculpatului a fost respinsă, aşa că acesta a rămas în arest.

Adolescentul mutilat primeşte în prezent asistenţă de la specialiştii Protecţiei Copilului din Braşov. „Băiatul, de 16 ani, se află într-un centru de primire în regim de urgenţă al Direcţiei pentru Asistenţa Copilului Braşov, unde beneficiază de toate serviciile specifice.”, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Braşov, Lidia Mailat.

Interesant este că şi tatăl inculpatului, primar PSD (ex-PD, ex PDL) în comuna Crizbav de 16 ani încoace, are probleme cu legea. În urmă cu un an, procurorii de la Serviciul teritorial Braşov al DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Primarul din Crizbav este acuzat că în perioada 2009- 2014, „a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin direct pe suprafaţă”. Astfel, el a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de peste 800.000 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă.

Vă mai recomandăm şi:

Femei agresate sexual într-un parc din Galaţi. Reţinut de poliţişti, agresorul a fost lăsat în libertate de Parchet 

Cazul zguduitor al copilei de 13 ani traficate de mătuşa ei. A cerut ajutorul poliţistului: „Marş! Ştiu cine eşti!“

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite