Firma care a realizat Bazinul şi Sala Sporturilor modernizează capetele de linie RAT

Firma care a realizat
Bazinul şi Sala Sporturilor modernizează capetele de linie RAT

La Braşov sunt în prezent 34 de trasee de autobuze. FOTOArhivă.

Şapte firme s-au bătut pentru a obţine lucrarea, iar în final licitaţia a fost câştigată de compania Erencons care s-a asociat cu firma Consal. Oferta companiei câştigătoare a fost cu câteva milioane mai mică decât valoarea estimată a investiţiei, respective 27,6 milioane de lei.

La Braşov sunt în prezent 34 de trasee de autobuze şi şase trasee de troleibuze, cu plecări din zece capete de linii principale. Dintre toate acestea doar capătul de linie de la stadionul Municipal este modernizat. Restul nu mai corespund de multă vreme cerinţelor de mediu şi de confort actuale. În total, mijloacele de transport în comun acoperă 566 de kilometri.

Noul proiect prevede modernizarea a cinci capete de linie în mai multe zone: Noua - strada Brazilor, Roman- strada Poienelor, Rulmentul- strada 13 decembrie, Saturn - bulevardul Saturn şi Triaj- strada Hărmanului. Edilii speră că prin modernizarea terminalor să se reducă semnificativ şi timpii de aşteptare în staţii. Va fi o singură clădire pentru casele de biletele, sală de aşteptare şi toaletă. De asemenea toate aceste staţii vor fi acoperite. Investiţia trebuie realizată până în luna aprilie a anului viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: