Festivalul Naţional al Liedului Românesc

Festivalul
Naţional al Liedului Românesc

Festivalul este un regal al muzicii de cameră. FOTOArhivă.

Regalul de muzică de cameră se va desfăşura în perioada 24 - 27 octombrie şi va celebra împlinirea a zece ani de când a început renaşterea marii arte a liedului în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiată în 2003 de marea soprană Mariana Nicolesco, această incursiune fără precedent în domeniul comorilor create de compozitorii români de 200 de ani încoace, pe fondul străvechi al cântecului de dor, a revelat bijuterii uitate sau necunoscute şi a format progresiv sute de tineri interpreţi subjugaţi de subtilitatea genului şi de rigorile sale stilistice.

„Putem fi mândri de formidabilele noastre împliniri care au readus în conştiinţa publică liedul românesc în aceşti 10 ani. Noi orizonturi se deschid astfel acestei arte de suprem rafinament şi tinerilor interpreţi“, a spus soprano Mariana Nicolesco.

 Programul evenimentului:

Joi, de la ora 18.30, va avea loc, la Cercul Militar din Braşov, ca în fiecare an, deschiderea festivă, care va fi urmată de partea I a Recitalului de Lieduri Româneşti şi Ruseşti, în interpretarea mezzosopranei Oana Andra.

Partea a II-a va avea loc vineri, de la ora 19.00, cu sopranele Mădălina Barbu, Silvia Micu şi tenorul Adrian Dumitru, maestru acompaniator la ambele Recitaluri fiind Alexandru Petrovici.

Duminică, de la ora 11.00, va avea loc Simpozionul Naţional Liedul Românesc în tradiţia europeană - Cântecul de dor şi Liedul de inspiraţie rusă, cu participarea personalităţilor Carmen Petra-Basacopol, Octavian Lazăr Cosma, Adrian Pop, Cornel Ţăranu, Mihai Cosma. În aceeaşi zi, de la ora 19.00, este programată gala laureaţilor şi festivitatea decernării premiilor 2013.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: