Festivalul măştilor, sâmbătă, la Apaţa

Festivalul măştilor, sâmbătă, la Apaţa

Tinerii vor străbate tot satul într-o paradă a măştilor

Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi sâmbătă, 17 februarie 2018, începând cu ora 13:00, la Apaţa, la Fărşang, un carnaval tradiţional.

Fărşangul este un obicei tradiţional al comunităţii maghiare împrumutat de la saşii transilvăneni, originea sa regăsindu-se cu peste două secole în urmă.

„Este o sărbătoare a măştilor ce înfăţişează o realitate în care firescul şi normalitatea se anulează, făcând loc exagerărilor şi grotescului. Ziuacând grupurile de mascaţi străbat uliţele satului devine un timp al haosului, în care toate regulile sunt încălcate, înainte ca perioada postului să înceapă“, explică specialiştii de la Serviciul de Cultură Tradiţională

Alaiul de tineri mascaţi va străbate satul, adunând ouă şi bani drept răsplată pentru alungarea iernii şi a spiritelor rele începând cu ora 13.00. Obiceiul se încheie cu Balul Fărşangului, care va avea loc începând cu ora 20:00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: