Festivalul Gorunului de la Mercheaşa. Ce surprize îi aşteaptă pe cei ce merg la sărbătoarea copacului de 900 de ani

Festivalul Gorunului de la Mercheaşa. Ce surprize îi aşteaptă pe cei ce merg la sărbătoarea copacului de 900 de ani

Stejarul din Mercheaşa FOTO digi24

Stejarul de la Mercheaşa are 900 de ani şi îşi aşteaptă, sâmbătă, vizitatorii care să se fotografieze într-un decor de o frumuseţe rară. Pasionaţii de alergare pot câştiga şi premii în produse tradiţionale din zona Rupea

Ştiri pe aceeaşi temă

„Bătrânul Carpaţilor”, cum mai este cunoscut stejarul de la Mercheaşa, unul care are 900 de ani, va prilejui o serie de evenimente organizate în localitatea braşoveană. Anotimpul în care ne aflăm este unul care vine cu nişte culori deosebite pe păşunea de deasupra satului, unde se află mai mulţi arbori seculari. Organizatorul Festivalului Gorunului, Cătălin Cantor:
 
„Ziua Stejarului este un eveniment în aer liber care cuprinde atât activităţi culturale, activităţi sportive, culinare, totul într-un peisaj deosebit şi foarte rar întâlnit sub umbra bătrânilor stejari de pe păşunea de deasupra satului. Este un peisaj de toamnă spectaculos, culorile sunt, probabil, în cel mai aprig moment pentru fotografii”, a spus preşedintele Asociaţiei Carpaterra, Cătălin Cantor, organizatorul evenimentului. 
 
Devenit un eveniment tradiţional, festivalul are şi o componentă mai nouă: un concurs de alergare, cu premii speciale. 
 
„Festivalurile organizate de Carpaterra sunt în mod tradiţional adresate familiilor: târg de bucate, competiţii sportive, ateliere pentru copii. Ele sunt atractive pentru toţi membrii familiei. Voi participa şi eu, cu siguranţă, şi ca să admir peisajul spectaculos, dar şi ca să particip la competiţia de alergare Gorun III. Acum, că am aflat că premiile vor fi în produse tradiţionale, cred că va fi şi mai atractiv”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan.
 
Competiţiile sportive se vor desfăşura pe două distanţe. Cursa scurtă, de 10 km, porneşte din centrul satului Mercheaşa şi ajunge până la stejarul secular, iar cursa lungă, a vulcanilor, de 30 km, va cuprinde şi un traseu în jurul Lacului de Smarald din Complexul geologic Racoş. Participanţii vor fi premiaţi cu produse alimentare tradiţionale, precum mere, delicatese dulci, cârnaţi şi lactate, toate produse în zona Homorod.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările