Festivalul Cerbul de Aur ar urma să fie reluat la Braşov după opt ani de pauză. Lista lungă a marilor vedete ce au cântat de-a lungul timpului în Piaţa Sfatului

Festivalul Cerbul de Aur ar urma să fie reluat la Braşov după opt ani de pauză. Lista lungă a marilor vedete ce au cântat de-a lungul timpului în Piaţa Sfatului

Cerbul de Aur se va organiza în Piaţa Sfatului. FOTOAdevărul.

Directorul interimar al TVR susţine că Festivalul Cerbul a Aur va fi reluat anul acesta, când se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie. Ultima ediţie a festivalului a avut loc în 2009.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie din 1968 a Festivalului Cerbul de Aur. Doina Gradea, şeful interimar al TVR, a spus în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că festivalul va fi reluat în 2018. „Cerbul de Aur va fi, este ediţie aniversară – 50 de ani de la prima ediţie şi va fi anul acesta. Încă nu vă putem spune foarte clar, vom comunica la momentul respectiv. Este în planul de Centenar pentru noi inclusiv Cerbul de Aur. Sunt multe programe anul acesta şi la anul“, a declarat Doina Gradea, citată de bzb.ro.

Prima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur a avut loc în 1968 la actualul Teatru Sică Alexandrescu din Braşov. După patru ediţii festivalul a fost oprit, dar reluată 20 de ani mai târziu într-o nouă locaţie: Piaţa Sfatului. Ultimul an în care s-a organizat festivalul a fost în  2009, iar de atunci au tot fost promisiuni că va fi reluat. Primăria Braşov a luat în calcul posibilitatea ca festivalul să fie reluat şi a prevăzut în buget bani pentru desfăşurarea lui.

Printre artiştii străini care au urcat pe scena din Piaţa Sfatului de-a lungul timpului s-au numărat Kyle Minouge,Toto Cutugno Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Pink, Scorpions şi Patricia Kaas.

citeste totul despre: