fEstivalul de cArte şi Muzică Braşov, la a V-a ediţie

fEstivalul de cArte şi Muzică Braşov, la a V-a ediţie

Cu această ocazie vor fi numeroase lansări de carte şi disc şi recitaluri FOTO bzb.ro

În perioada 21-24 iulie 2016, adică de joi până duminică, Piaţa Sfatului din Braşov va redeveni un spaţiu al cărţii, al muzicii şi al filmului. Vor fi la Braşov acad. Alexandru Surdu, Dumitru Prunariu, Elena Dulgheru, Iulia Badea-Guéritée, Alex Mihai Stoenescu, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat la a cincea ediţie,  fEstivalul de cArte şi Muzică Libris Braşov este poate cel mai important eveniment cultural de vară din acest burg transilvan. Centrul cetăţii este, în cadrul acestor manifestări, timp de patru zile, ocupat cu standuri pline cu cărţi şi muzică, cu concerte diverse (de folclor, folk, rock, pop etc.), cu film, dans şi, mai ales, cu recitaluri de poezie şi cu lansări de volume.

„Acest festival face parte dintr-un eveniment finanţat prin ghidul de finanţare a proiectelor culturale de la bugetul local. Proiectul finanţat de la bugetul local s-a desfăşurat în două etape, prima în perioada 24-27 martie, când a fost Târgul de Carte şi Muzică. Atunci, aportul nostru a fost 59.100 de lei, iar aportul pentru fEstivalul de cArte şi muzică, care se desfăşoară în 21-24 iulie, este de 39.349 de lei. Valoarea totală pe acest proiect este 98.449 finanţat de Primărie. Anul trecut, noi am alocat pentru proiectele culturale 500.000 de lei, iar în acest an s-a alocat un milion de lei, dar în 2017 luăm în calcul, după ce voi discuta şi cu colegii de la Comisia de buget-finanţe a Consiliului Local să facem o alocare bugetară mai mare. În total, au fost finanaţate 19 proiecte, dintre care 10 în prima sesiune, iar 9 în cea de a doua”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

fEstivalul de cArte şi Muzică Libris Braşov este şi va fi şi de această dată o sărbătoare a culturii proiectată pe fundalul gotic şi baroc al unui oraş care vrea să se reinventeze.

Joi va debuta cu momente susţinute de Uniunea Scriitorilor din România – Filialele Braşov şi Sud-Est/Galaţi-Brăila (decernarea de premii, lansarea unei antologii lirice etc.), va continua cu lansări de carte şi se va încheia cu un spectacol extraordinar de dansuri şi muzică tradiţională românească.

Vineri e ziua poeziei (au loc recitaluri cu poeţi din Braşov, Galaţi, Brăila, Bucureşti, Miercurea Ciuc, Buzău, Câmpina şi Sinaia), a muzicii pop-rock şi a filmului.

Sâmbătă sunt lansări de carte sprijinite de poetul Adrian Munteanu, lect. univ. dr. Virgil Borcan, Doru Munteanu, Odilia Roşianu – redactor şef „Literatura de azi”, Iulia Badea-Guéritée – jurnalist „Courrier International” şi Alex Mihai Stoenescu; apoi e timpul  nemuritoarei muzici folk şi a rock-ului.

Duminică e ziua copiilor, cu recital muzical şi lansări de carte.

fEstivalul de cArte şi Muzică Libris Braşov se adresează, de patru ani, atât braşovenilor, cât şi turiştilor dornici să se bucure şi să simtă că vara poate fi un anotimp sufletesc permanent.

„Suntem la cea de a V–a ediţie a fEstivalului de cArte şi Muzică Libris Braşov, eveniment cultural de anvergură care, în fiecare an, câştigă în renume şi calitate. Am certitudinea că fEstivalul de cArte şi Muzică Libris Braşov, aşteptat cu nerăbdare de toţi iubitorii de cultură, va atrage şi de această dată un număr impresionant de vizitatori dornici să se îmbogăţească spiritual. Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Local Braşov sprijină constant acest eveniment, iniţiativă a Asociaţiei Libris Cultural, devenit un reper cultural în calendarul evenimentelor care au loc anual în Braşov. Le dorim mult succes organizatorilor şi tuturor participanţilor la această ediţie, iar vizitatorilor, iubitori de cultură şi frumos, să trăiască momente de neuitat”, a delcarat primarul George Scripcaru.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările