Festival de Film Istoric la Râşnov

Festival de Film Istoric la
Râşnov

40 de filme vor rula la Râşnov. FOTOArhivă.

La cea de-a cincea ediţie a evenimentului vor putea fi văzute 40 de filme documentare şi de ficţiune, într-un maraton cinematografic de peste 70 de ore. Festivalul se va desfăşura în perioada 2 – 11 august, la Râşnov, scrie dc news.

Organizatorii au ales patru teme – “Anul 1968″, “John F. Kennedy”, “Legendele muzicii” şi “Amza Pellea”.

„O temă cu legătură naţională, care ne este foarte dragă, este vorba de Amza Pellea. Sunt 30 de ani de când Amza Pellea ne-a părăsit şi de aceea o să avem chiar o zi dedicată regretatului actor, pe 4 august, o zi în care vom avea proiecţii cu trei din cele mai importante filme în care a jucat Amza, o să o avem alături de noi pe Oana Pellea”, a declarat Mihai Dragomir, coordonator al festivalului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai declarat ca cinematograful din oraş va primi în curând numele Amza Pellea. În cadrul temei “Legendele muzicii” se va face referire la muzica anilor ’60, în timp ce tema legată de John F. Kennedy va trata “nu atât asasinarea fostului preşedinte american”, cât “viaţa lui şi cât de mult a influenţat istoria”. Ultima temă se va axa pe evenimentele din anul 1968 – “Primăvara de la Praga. Invitatul special al acestei ediţii va fi Republica Cehă, care va aduce la festival o serie de filme istorice şi documentare.

Pe aceeaşi temă

Cetatea Râşnov mai tare ca Branul?

Râşnovul a devenit staţiune turistică de interes naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: