Festival de culori şi arome: International Pizza and Pasta Championship

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare competiţie de pizza şi paste din România s-a desfăşurat în acest weekend la Bucureşti. Creaţiile culinare au putut fi degustate după ce au fost evaluate de juriu.

În cele două zile de competiţie au participat peste 70 de concurenţi din 12 ţări – printre care Italia, Canada, Grecia, Albania. Comisiile de jurizare sunt compuse din maeştri internaţionali.



International Pizza and Pasta Championship – Bucharest Cup 2017 este o manifestare organizată de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, organizaţie profesională membră în World Association of Chefs Societies şi cea care a organizat primul concurs profesional pentru segmentul Pizza din România – denumirea competiţiei a fost „Campionatul Român de Pizza”.

La eveniment au participat intructori de la trei şcoli de pizza din Italia, precum şi campioni mondiali de pizza napoletană.

„Campioantele trebuie să facă cunoscute produsele tradiţionale ale bucătăriilor naţionale, iar astăzi vorbim despre pizza şi paste. Este, de asemenea, o bună ocazie de a concura alături de colegi din alte ţări şi este foarte important să foloseşti ingredientele tradiţionale. De asemenea, este important de spus că nu este adevărat că o pizza bună se mănâncă doar în Italia. Sunt profesionişti în pizza şi în România, şi în Franţa”, ne-a declarat Antonio Ferraro, instructor la Asociaţia Acrobatic Pizza World.

Juriul a fost format de maeştrii bucătari de talie internaţională, fiind de remarcat prezenţa în România a Corneliei Volino – una dintre personalităţile marcante ale gastronomiei mondiale, care deţine funcţia de secretar general al World Association of Chefs Societies, cea mai importantă asociaţie profesională de chefi din lume. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite