Festival de bătut toaca la Victoria

Festival de bătut toaca la
Victoria

100 de copii participă la festivalul de mâine. FOTO:Arhivă.

Evenimentul, care are deja o tradiţie de 19 ani, se desfăşoară, marţi, 9 iulie. Pe lângă  participanţii din România, la festival vin copii din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Organizatorul evenimentului este părintele paroh Octavian Smădu de la biserica ce poartă hramul „Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena.” „Ca şi în anii trecuţi am invitat maxim 100 de copii. Ei bat toaca în cadrul competiţiei cam 3-4 ore şi nu puteam invita mai mulţi de atâţia, altfel festivalul ar trebui să ţină două zile. În fiecare an au venit între 90 şi 100 de copii. Avem invitaţi şi din afara ţării: ucrainieni, moldoveni, sârbi, bulgari şi unguri”, a spus părintele, citat de „Bună Ziua, Făgăraş”.

Festivalul se desfăşoară pe zece categorii de vârstă, participând în concurs micuţi de la clasa zero, care au învăţat să bată toaca înainte de a învăţa să scrie, şi până la elevii care au terminat clasa a VIII-a.

Pe aceeaşi temă:

Braşovenii sunt invitaţi la Balul Baroc la Bastionul Ţesătorilor

Poiana Braşov, capitala sporturilor de iarnă încă de acum 100 de ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: