Femeie arestată după ce a dat o ţeapă de 25.000 de lei prin Metoda Accidentul

Femeie arestată după
ce a dat o ţeapă de 25.000 de lei prin Metoda Accidentul

Femeia a fost arestată pentru 30 de zile. FOTOcmd

Escroaca a păcălit o femeie din Braşov să îi dea 25.000 de lei pe motiv că fiul ei a fost rănit grav într-un accident şi are nevoie de bani. A fost însă urmărită şi prinsă în flagrant. Femeia este acum arestată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Braşov erau pe urmele unei reţele care dădea ţepe prin metoda Accidentul. Acesta a fost norocul unei bătrâne din Braşov, care la 1.00 noaptea s-a trezit la uşă cu escoaca, o femeie de 32 de ani din Iaşi. Aceasta i-a povestit victimei că fiul ei a suferit un grav accident şi are nevoie de bani. A luat de la bătrână 25.050 de lei, toţi banii pe care îi avea în casă. Când a ieşit însă din scara blocului o aşteptau poliţiştii.

„Suspecta a fost surprinsă în flagrant, când, în urma unor indicaţii telefonice primite de la colaboratorii săi, s-a deplasat la domiciliul unei femei,  din municipiul Braşov, unde  ar fi menţinut-o pe aceasta în stare de eroare referitor la faptul că fiul ei ar fi accidentat grav o persoană şi are nevoie de o sumă mare de bani, apoi a luat de la partea vătămată suma de 25 050 lei, sumă găsită ulterior asupra ei. Prejudiciul a fost recuperat integral.  Femeia a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore şi a fost introdus în arestul I.P.J. Braşov.  Ulterior instanţa a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile. Ea este cercetată în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov“, se arată în comunicatul poliţiştilor.

Nu cădeţi victime ale escrocilor

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă ca înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, să fie verificate informaţiile primite. 

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie.

Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident, se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia din surse credibile. Cel mai bine este să îi sunaţi pe cei dragi şi să anunţaţi poliţia.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: